maciejski Napisano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Hej, stoję przed wyborem lekkiej pompki na trasę do szosy (wymagania to min. 8 barów i fajnie jakbym nie pompował koła 700x23 przez 20 minut ). Wstępnie wybrałem Topeak Dual Mini G, ponieważ: - 8,3 bar max ciśnienie jest wystarczające - przyzwoita cena ~60zł - system Dual Action - pompuje przy wciskaniu i wyciąganiu - manometr Jednak mam wątpliwość, bo ktoś narzekał na ten system Dual Action. Czy ktoś może potwierdzić, że to naprawdę działa (tzn. że pompuje się koło zauważalnie szybciej) i jest bezawaryjne? Jeśli nie ta pompka to co innego? ps. Zastanawiałęm się też nad pompką z Decathlonu B'Twin 920 ale nie jestem przekonany do marketowych wyrobów. pozdrawiam, Maciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotreq77 Napisano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Witam mam tą pompkę od zeszłego sezonu przy swojej szosie max ciśnienie które nabilem to ok 5bar jako awaryjna na trasie na pewno zdaje egzamin pracuje lekko ma pewne mocowanie do ramy, ogólnie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejski Napisano 10 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Dzięki za opinię! Mam jeszcze pytanie, nabiłeś 5 bar, bo dalej już nie szło czy po prostu jeździsz na takim ciśnieniu? Ja jeżdżę na 7-7,5bara i takie chciałbym osiągnąć także w sytuacjach awaryjnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotreq77 Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Witam. To była sytuacja awaryjna, pompowałem ile mogłem, potem serwis w Decathlonie zweryfikował moje ciśnienie. Jako dojazd spokonie wystarczy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.