laqula Napisano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Witam wszystkich. Właśnie zamierzam wymienić bagażnik rowerowy i przypadkowo w ofercie Krossa natknąłem się na bagażnik Kross Venture. Szczegóły na stronie producenta: https://www.kross.pl/pl/akcesoria/komponenty/bagazniki/venture Krótki specyfikacja: Rozmiar koła: 28" Materiał: stal Cr-Mo Nośność: 40 kg Mocowanie: tył Waga: 750 g Cena ok 150zł. Przyznam szczerze że do tej pory byłem prawie zdecydowany na bagażnik Crosso. Mam sakwy właśnie tej firmy. Co myślicie o tym bagażniku? Może ktoś używał/używa? Cena jest bardzo przystępna, nośność nieco większa od Crosso, do tego wykonany jest ze stali a nie z aluminium (tak jak droższe bagażniki wyprawowe, które widziałem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paicey Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Również jestem na etapie poszukiwania bagażnika jednak na chwilę obecną jestem raczej zdecydowany na Crosso. Musisz sprawdzić czy ten bagażnik będzie kompatybilny z systemem nośnym Crosso. Ja natomiast mam pytanie dotyczące kleju anaerobowego do śrub i gwintów - czy warto go stosować przy montażu bagażnika ? Oczywiście nie chodzi o ten najmocniejszy ale taki umiarkowanie trwały, żeby śruby pod wpływem wstrząsów się nie odkręcały i nie luzowały - macie w tym temacie jakieś doświadczenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.