yaro8558 Napisano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Witam, Rower miał wywrotkę i manetka na kierownicy przejechała po ramie i wykonała dosyć sporą rysę na górnej rurze ramy. Lakier jest matowy i rysa bije po oczach, dodatkowo rower nie ma jeszcze roku, więc nie chcę tego tak zostawić, tylko jakoś to zatuszować. Czy macie jakieś doświadczenia z tego typu uszkodzeniami ? Jak to zatuszować i jak uniknąć tego w przyszłości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Lakier błyszczący czy satyna? Jeżeli błyszczący do można próbować spolerować dobrą pastą i padem polerskim ( tu gdzie nie ma przetarcia do podkładu). Natomiast jeżeli to satyna to raczej nie ma opcji naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yaro8558 Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Satynowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 No to nic nie zrobisz. Można próbować robić zaprawki ale raczej efekt będzie przeciwny do tego jakiego oczekujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lynx79 Napisano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Naklej fajną naklejkę - np kup od enduro1 "cegiełkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AkadaemiaStolarstwa Napisano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Bardzo popularne uszkodzenie, są 3 wyjścia żeby tego uniknąć. 1. Bardziej płasko ustawione manetki. 2. Podnieść całą kierownicę np podkładkami pod mostek. 3. Nie wywracać się Co do naprawy patrząc po zdjęciach nie jest żle i nic z tym nie zrobisz. Mi jak zdarło do gołego aluminium to zamalowałem lakierem do paznokci od żony i się trzymało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Z takimi uszkodzeniami, otarciami itp na czarnym macie dobrze radzi sobie czarna izolacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yaro8558 Napisano 10 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Dzięki wszystkim za rady. Nakleję chyba jakąś naklejkę, żeby po oczach nie kłuło. Wszystko przez to ze dołożyłem rogi do kierownicy i przesunęły się manetki do wewnątrz i jak teraz patrzyłem to 2 mm im brakło żeby przeszło bez szkód. A rower się wywrócił jak go oparłem o samochód, żeby go zapakować na bagażnik :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolmark Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Następnym razem oprzesz rower tylnym kołem, a nie siodełkiem lub kierownicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi