kamilbober Napisano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Witam. W moim Romecie orkan 4.0 pojawił się problem z tylnym hamulcem PROMAX DSK-913, tarczowy hydrauliczny 160mm. Nominalnie był zalany płynem DOT4, przy wymianie płynu zastosowałem płyn mineralny shimano, po jakimś czasie pojawiły się problemy z odbijaniem hamulca, tłoczek w klamce wracał na miejsce z wielkim trudem. Rozebrałem, zobaczyłem i wygląda na to że uszczelki spuchły, nowe są nie osiągalne. Jako że nie jestem znawcą osprzętu rowerowego, proszę poradę, jaki hamulec hydrauliczny będzie pasował do mojego orkana 4.0? Półka cenowa to max. 250zł Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Praktycznie każdy z mocowanie zacisku PM , np. Deore BR-M615 mieści się bezproblemowo w budżecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Nominalnie był zalany płynem DOT4, przy wymianie płynu zastosowałem płyn mineralny shimano, po jakimś czasie pojawiły się problemy z odbijaniem hamulca, tłoczek w klamce wracał na miejsce z wielkim trudem. Rozebrałem, zobaczyłem i wygląda na to że uszczelki spuchły, nowe są nie osiągalne. Cóż płyny hamulcowe nie są ze sobą kompatybilne . Zepsułeś oba hamulce,czy tylko jeden ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klark Napisano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 Szkoda reanimowacwte te promaxy, bo to szajs jakich mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Szkoda reanimowacwte te promaxy Do orkana wystarczy Shimano M 315 ,z tarczą 180 mm,na przód. Ile ważysz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.