Smoku1981 Napisano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Witam. Stoje przed wyborem 29 er-a. Padlo na dwa modele. Poerwszy to superior xp 939 a drugi to cube ltd pro 2x. Mam 181 cm wzrostu i przekrok 82cm. Co do superiora to juz sie przymierzalem bo jest na miejscu i elegancko pasuje mi rama M. 9Natomiast do cuba nie mam mozliwosci sie przymierzyc. Wyczytalem tylko, ze cube ma wypaczona rame tzn. Bardzo krótką i trudno dopasowac. Czy ktos moze mi pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 To czy cube bedzie problemem zalezy od wymagan uzytkownika. Taka geometria jest bardziej rekreacyjna niz sportowa I ciezko cos z tym zrobic. Jezdzilem na rowerze z taka rama, byla krotka i miala wysoka glowke. Mozna zmienic mostek na (duzo) dluzszy, dac go na minus, usunac podkladki i zmienic kierownice. I to bedzie ok, byc moze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku1981 Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Szukam roweru do xc. I chyba wybor padnie na superiora on ma typowa sportowa geometrie A ten cube on juz ma nie co inna geometrie https://www.cube.pl/rowery_2017/hardtail/reaction/cube-reaction-gtc-2x-carbonnflashred-2017/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syrobb Napisano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) Szukam roweru do xc. I chyba wybor padnie na superiora on ma typowa sportowa geometrie A ten cube on juz ma nie co inna geometrie ROWER CUBE - CUBE Reaction GTC 2x carbon´n´flashred 2017 tak, geometria będzie inna w tym. Podaj info jaki rozmiar potrzebujesz, albo Twoje wymiary. Za ile możesz mieć tego superiora, albo ile chciałbyś wydać? Link do Superiora też by się przydał edit. ok znalazłem. Porównywałem geo obu rowerów (Sup i ten drugi Cube) dla rozmiaru L. Superior będzie zdecydowanie bardziej sportowy. IMO geo bardzo fajne. Jeśli chodzi o osprzęt, to też Sup. Trochę lepsze hamulce, dużo lepsze i lżejsze opony, no i piasty DT. Reszta porównywalna. Plus Superior 0.5kg lżejszy. Podsumowując, z tych dwóch, zdecydowanie Superior. Ale poszukałbym jeszcze innych modeli w takim budżecie ~6k. Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez syrobb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku1981 Napisano 10 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Mam 181 cm wzrostu i przekrok 82. Krótkie nogi dlugie ręce. Superiora moge miec za 5500 po rabacie(6500 w sklepie) i to jest max jaki chce dac na rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dezent Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Cube ma dziwne ramy. Ja ma podobne parametry jak Ty. Mam Cube z ramą 19''. Odwróciłem mostek o 180 stopni i planuję zmianę sztycy na offset 20mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku1981 Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 Padlo na superiora. Ale miem maly wydatek tzn nie maly bo dziecku pekl aparat na zeby. I yak z poli na rower musialem wylozyc 400 na nowy. Kupilem superiora model nizszy 919 z 2017. Ale jak dla mnie wzupelnosci wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi