s1m Napisano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Potrzebuję szybkiej porady, bo nie mam gdzie się przymierzyć do tej ramy. Wzrost 194 Noga wew 90 Czy Accent Peak w rozmiarze 21" będzie odpowiednia do mojego wzrostu? Mierzyłem się do cube'ów 21 i były ok, Giant talon 21 i 23 cale rownież ok Nie wiem jak z geometrią accenta, rower do zastosowań różnych, przy czym główne wskazanie na rekreację i wygodę. Poza tą ramą, ogólnie Waszym zdaniem, rama raczej 21 czy 23? Dzięki Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 mam z 6-7cm max mniej niżty i mam peaka 19", więc peak 21 będzie na pewno ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Mam 191 i w krok odylu 91 cm i ramę XL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knedlyk Napisano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Mam 187 noga 90, Peak L (21) jest w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s1m Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 Panowie, dziękuję za odpowiedzi. Oczywiście jeśli ktoś jeszcze chciałby coś dodać to zapraszam. Pytanie dodatkowe - czy pozycja na tej ramie jest mocno pochylona do przodu? Nie ukrywam że wolę bardziej wyprostowaną. Oczywiście rozumiem że wszystko zależy od wysokości siodełka i długości/kąta mostka, ale ogólnie co do zasady. Może wiecie czy ta rama ma taką samą geometrię jak jakiś rower krossa, gianta, treka, tzn ewentualnie na jaki rower mógłbym się przymierzyć w sklepie żeby mieć zbliżony pogląd do tego co mogę uzyskać na peaku. Amortyzator 100mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knedlyk Napisano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) Amor 100, pozycja jest normalna na mtb, rama jest idealna na podjazdy. Poproś u kogoś w swoim mieście rower złożony na peaku i przymierz, nie będziesz miał wątpliwości wtedy. Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez knedlyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi