Celir Napisano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Witam. W swoim rowerze mam hamulce Hayes Nine. Po raz pierwszy mam hamulce tarczowe stąd ten wpis. Po pierwsze chciał bym spytać o klocki moje wyglądają tak. Nie wiem jak wyglądają nowe temu pytam czy te są zużyte i to jest powodem słabszego hamowania czy to kwestia zapowietrzenia. Po drugie jakiego rodzaju klocki do tych hamulców są najlepsze. I po trzecie czy Hayes Nine to to samo co Hayes HFX-9? Dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 8 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 czy Hayes Nine to to samo co Hayes HFX-9 tak czy te są zużyte wyglądają mi na zabrudzone/zatłuszczone - potraktuj klocki papierem ściernym tak by pozbyć się tych gładkich, błyszczących plam i koniecznie odtłuść tarczę(np nitro) jeśli to nie pomoże to kup nowe; jakiego rodzaju klocki do tych hamulców są najlepsze kup sobie półmetaliki - najbardziej uniwersalne klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi