KaMyLP Napisano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 witam mam pytanie, w rowerze mialem jeszcze stare hamulce (linka podzielona na 2 hamulce) i zmienilem na v brake ze starego roweru. Tylko ze te v brake nie odbijaja i czy to wina v brake czy jeszczze czegos innego? Jesli hamulca to jakie hamulce polecicie do 60zł (na przod i tyl)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Wymiana z cantilever które prawdopodobnie miałeś na v-brake jest jak najbardziej możliwa.Może za mało napiąłeś sprężynę w v-kach.Może na piwotach jest zbyt duże tarcie z powodu zabrudzenia? Dla poprawnej pracy v-ek potrzebna jest zmiana klamek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMyLP Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Oki, bo w sumie to te v-brake są juz trochę przelatane. Takie hamulce http://allegro.pl/shimano-hamulce-alivio-br-t4000-v-brake-komplet-cr-i6201661049.html i zmiana klamek dałaby dużo? Bo póki co droga hamowania roweru to około 50 metrów przy 20km/h. I te klamki http://allegro.pl/klamki-do-hamulcow-v-brake-mjl001-aluminium-i6551711054.html. To miałoby jakąś szanse sprawnie działać i co najważniejsze sprawnie hamować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Hamulce które podlinkowałeś to już w miarę sensowny zakup,ale klamki kup inne.Weź z tej samej serii co hamulce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 To był by już hamujący zestaw , ale jak byś dał tam klamki fr5 od avida to było by super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMyLP Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Troszkę nie na mój budzet, planowałem sie w 100zł zmieścic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Dobre klamki dużo dają.Założyłem kiedyś jakieś starsze hamulce Alivio i do tego tanie klamki Alongha.Słabe hamowanie,klamki się gięły,nie przekazując całej mocy na hamulce.Dopiero po wymianie na Avidy znacząco się poprawiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Brat ma klamkomametki st-ef40 jak pamiętam i strach z tym jeździć [emoji14] Skok klamki ustawiony niby krótki ale podczas jazdy ciężko polecieć na przednie koło, bo klamki się zginają ... Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMyLP Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 a nie ma jakichś klamek dobrych do 40 max 50zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Jak dobrze poszukasz to właśnie fr5 znajdziesz za tyle. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMyLP Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Zamawiał ktoś z was z tej strony? https://www.bikeinn.com/rowery/sram-brake-levers-fr-5-pair-satin-black/136003703/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=2716034&country=pln&gclid=CjwKEAjwlKLHBRDztKr6wMnRthMSJAALcT-s1-lR4FkEq40cy58-tO9gAaj-xkgLx9Fodpk61trFshoCusrw_wcB&gclsrc=aw.ds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Ale to za sztukę chyba? A tu trochę powyżej 50 zł http://allegro.pl/klamki-hamulcowe-v-brake-shimano-alivio-bl-t4000-c-i6027728992.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMyLP Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Oki to klamki już mamy i teraz pytanie, fajki i gumki są potrzebne bo w tej aukcji nie ma ich w komplecie, pisze ze trzeba dokupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Fajki obowiązkowo,gumki już nie koniecznie.Pasuje też wymienić przy okazji linki i pancerze jeśli dawno nie były wymieniane.Ale zapewne przy przejściu z canti zostały wymienione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaMyLP Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Znaczy wymienilem tylko przód v-brake zeby zobaczyc czy to wogole bedzie hamowac i jak sie okazalo nie hamuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Bo v-br z klamką canti nie będzie hamować. Do hamulców dobrze by było założyć nową linke i pancerz a z obowiązkowych zakupów to na pewno fajki. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi