Skocz do zawartości

[Dura Ace Pd9000] pedały - luzy na progach

Dario1987

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Kupiłem używane pedały dura ace Pd9000. W chwili obecnej otrzymałem również nowe progi shimano model spd sl sm sh12 ( według tego, co znalazłem dedykowane). Kupiłem nowe buciki zainstalowałem wszystko. No i pojawił się problem. Po wpieciu buta z programi mam ogromne luzy na boki. Pedały trzymają dobrze, no ale ten luz na boki chyba nie powinien wystepowac. Ostatni raz korzystałem z takich systemów 15 lat temu , być może się coś zmieniło stąd moje pytanie.

Czy tak ma być, czy buty powinny siedzieć sztywno?

Jeśli tak nie powinno być, to co może być przyczyną ? Czy to można ustawić, czy pedały już są tak zużyte? Mogę podesłać filmik na priv.

Pozdrawiam

Napisano

Nie wiem co to znaczy luz na boki. Standardowe bloki z zestawu - żółte - oferują luz "kątowy" możliwość ruszania stopą od osi wzdłużnej roweru o jeśli pamiętam 5 stopni. Jest to normalna sytuacja. Bloki niebieskie nie mają luzu roboczego. 

Napisano

Ups, pomyłka, żółte 6, niebieskie 2 i czerwone 0 stopni. Bez względu jednak na te wartości bloki latają poza jakikolwiek normalny zakres. Zatrzask pedału nie jest wytarty? Wykonany jest z jakiegoś tworzywa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...