Caporeira Napisano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Witam, jak w temacie, jakie zabezpieczenia stosujecie, jakie polecacie ? Jest jakieś zabezpieczenie którego nie da się szybko przeciąć? Stosujecie jakieś GPS trackery? SGS7EDGE TAPATALK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 @Caporeira 1. u-locki 2. łańcuchy 3. Zapięcia składane / masterlock cuff 4 Linki Pancerne 5. Linki / pętle Dodatkowe zabezpieczenia : blokada tylnego koła, Zaciski do piast antykradzieżowe, Blokada tarczy hamulcowej oraz dodatki : alarmy, GPS MASTERLOCK CUFF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynhus Napisano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Witam, jak w temacie, jakie zabezpieczenia stosujecie, jakie polecacie ? Jest jakieś zabezpieczenie którego nie da się szybko przeciąć? Stosujecie jakieś GPS trackery? SGS7EDGE TAPATALK Obecnie używam ABUS 6500 granit x-plus 6500 od ponad 1,5 roku zostawiłem 10 razy zapięty rower w różnych miejscach na dłużej. I nadal posiadam ten sam rower [emoji4] Wysłane z mojego GALAXY S9 EDGE+ przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2017 Używam Abus Granit X-Plus 54 wersje 300mm spora możliwość zapięcia się przy tej długości i nawet do barierek dwa rowery zamknę za środek ram rowerów Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter.a Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Podepnę się pod temat. A co sądzicie o takim zapięciu? http://velo.pl/akcesoria/zamki-i-zapiecia/kryptonite/messenger-mini-0 Prawie mam 250zł do wydania w formie bonu w tym sklepie i tak się zastanawiam czy będzie to wystarczająco bezpieczne zapięcie. Będzie służyło do zapięcia roweru w Krakowie w różnych miejscach na raczej krótkie okresy czasu, ale możliwe, że czasami będę musiał zostawić rower na 1-2h. PozdrawiamPiotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Dużo lepszym pomysłem będzie Evolution Series 4: http://velo.pl/akcesoria/zamki-i-zapiecia/kryptonite/evolution-series-4 Dłuższy, grubszy, ryglowany obustronnie. A złapać tylne koło i ramę to nie problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 @peter.a Jeśli masz wydać w tym sklepie to na tej stronie znalazłem Evolution series 4. Przede wszystkim u-lock jest grubszy o 3mm dłuższy o 6,5 cm a to dużo jeśli przypinasz do barierki i nie ma tej końcówki Bent Foot ( tylko z jednej strony pręt jest blokowany przez zamek a druga końcówka jest wsadzana w otwór). Dodatkowy uchwyt nie koniecznie będzie pasował do twojego roweru i może się stać bezużyteczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter.a Napisano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 W sumie to nie musi być koniecznie na tej stronie. Mam do kupienia jeszcze zestaw oświetlenia, pompkę i różne akcesoria. Mógłbym tam kupić te drobne rzeczy, a zapięcie gdzie indziej. Nie mam jakiegoś strasznie ograniczonego budżetu, mogę wydać nawet 300-400zł, ale jeśli ten lock za 250zł byłby wystarczający do takich kilkugodzinnych postojów to może po co przepłacać? Zwykłymi szczypcami chyba się go nie da przeciąć, a wątpię żeby ktoś po mieście z szlifierką biegał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 @peter.a Jeśli chcesz tańszego to polecam Onguard 8001, 8000, 8005, 8003 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba1184 Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Witam Podepnę się pod temat , szukam zabezpieczenia do roweru zostawianego na terenie zakładu pracy przez 8h koło dyżurki z ochroną miejsce z kamerami , resztę czasu rower trzymany w domu , podczas wycieczek raczej nie będzie zostawiany samotnie a pod opieką innej osoby Zastanawiałem się nad : - AXA Cherto Compact - Kryptonite Keeper 785 waga nie ma dużego znaczenia , co sądzicie czy to wystarczy czy szukać coś lepszego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 @kuba1184 axa będzie w sam raz, na keepera szkoda kasy, można ewentualnie model Newton Promoto 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba1184 Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Po przeczytaniu kilku opini skusilem się na AXA Cherto Compact mam nadzieję , że dokonałem dobrego wyboru. Dzieki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Caporeira Napisano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Obecnie używam ABUS 6500 granit x-plus 6500 od ponad 1,5 roku zostawiłem 10 razy zapięty rower w różnych miejscach na dłużej. I nadal posiadam ten sam rower [emoji4] Wysłane z mojego GALAXY S9 EDGE+ przy użyciu Tapatalka Nie przeszkadza ci waga ?Jak długi jest i czy nie masz problemu zapiąć dobrze (rama, koło, barierka, drugi rower) pojazd ? SGS7EDGE TAPATALK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 @Caporeira waga 1,6 kg a długość 85 cm. Nie jest wiec ciężki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fou Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 Witajcie, również skorzystam i podepnę się pod temat. Poszukuje zabezpieczenia do roweru, trochę poczytalem i myślę o jakimś u-locku lub łańcuchu. Skłaniałbym się bardziej w kierunku łancucha, ponieważ wydaje mi się wygodniejszy w użytkowaniu. I teraz pytanie... przeglądalem przykladowo oferte kryptonite i widzę, że te najbezpieczniejsze ważą ponad 5-6kg, to dość dużo... Czy przykladowo tego typu lancuch: http://www.kryptonitelock.com/content/kryt-us/en/products/product-information/current-key/001669.html będzie wystarczającym zabezpieczeniem i czy warto go kupować? Dodam, że cena jest drugorzędna, nie mam specjalnego budżetu na to, ale też szukam czegoś w miarę rozsądnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 @fou Polecałbym raczej Evolution series 4 1090 Integrated Chain lub AXA NEWTON PROMOTO 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.