Skocz do zawartości

[Przedni błotnik] Kross Oprey - Problem w zamontowaniu.

mojrower2017

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!
​Jak zamontować przedni błotnik Kross Osprey w rowerze Kross Evado 4.0 2017? używając tego adaptera (w załączniku).
​Pytanie zasadnicze, które mnie interesuje, to błotnik ma się nasuwać na adapter (prostokątny element) czy adapter (prostokątny element) + śruba ma podtrzymywać błotnik?   

post-203413-0-49001600-1491491415_thumb.jpg

Adapter to to wszystko co zamieściłem w załączniku? On ma być na stałe usadowiony. OK. Na elemencie prostokątnym widnieje strzałka istotne jest jej prawidłowe ustawienie kierunku do przodu czy do tyłu roweru mam ustawić?

A przodem błotnika to jest czerwony znaczek Kross, ta krótsza część? Błotnik mam wsuwać od przodu koła, od tyłu koła?

Próbowałem sprawdzić czy ten element prostokątny jakoś wchodzi w prowadnice błotnika, ale w żaden sposób nie wchodzi i nie widzę nadziei, by się wsunął po zamontowaniu adaptera. Może się mylę... To są przecież błotniki szybkiego montażu i demontażu?, nie powinno być z tym problemu, a ja go niestety mam.
​Mam nadzieje ze małymi krokami do tego dojdziemy.

​Aktualnie mam takie zastosowane rozwiązanie zamontowania błotnika przedniego /załącznik/ ale to mi z lekka kiepsko wygląda.  

post-203413-0-76500800-1491498942_thumb.jpg

Dziś podszedłem do tematu jeszcze raz, zamontowałem prawidłowo adapter, chce nasunąć błotnik Kross Osprey, nie da rady. Moje zdanie jest takie, iż adapter wchodzi za głęboko, prostokątny element przylega bezpośrednio do otworu,a i szerokość prowadnic błotnika wydaje mi się być węższa w stosunku do prostokątnego elementu.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...