mojrower2017 Napisano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Witam!Jak zamontować przedni błotnik Kross Osprey w rowerze Kross Evado 4.0 2017? używając tego adaptera (w załączniku).Pytanie zasadnicze, które mnie interesuje, to błotnik ma się nasuwać na adapter (prostokątny element) czy adapter (prostokątny element) + śruba ma podtrzymywać błotnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Adapter wkręcasz na stałe i wsuwasz błotnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mojrower2017 Napisano 6 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Adapter to to wszystko co zamieściłem w załączniku? On ma być na stałe usadowiony. OK. Na elemencie prostokątnym widnieje strzałka istotne jest jej prawidłowe ustawienie kierunku do przodu czy do tyłu roweru mam ustawić? A przodem błotnika to jest czerwony znaczek Kross, ta krótsza część? Błotnik mam wsuwać od przodu koła, od tyłu koła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Tak ma wyglądać prawidłowo skręcony adapter.Na zdjęciu z pierwszego postu masz źle skręcony.Przód błotnika to krótsza jego część.Wsuwasz tak,żeby było dobrze https://www.google.pl/search?q=SPEEDclick&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwipgb38n5DTAhUCGZoKHVvyBsAQ_AUICSgC&biw=1920&bih=943#imgrc=eJ3Kx9Zv57SCgM: I jeszcze to https://www.google.pl/search?q=SPEEDclick&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwipgb38n5DTAhUCGZoKHVvyBsAQ_AUICSgC&biw=1920&bih=943#imgrc=B1Ul4ZLMuvYLjM: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mojrower2017 Napisano 6 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Próbowałem sprawdzić czy ten element prostokątny jakoś wchodzi w prowadnice błotnika, ale w żaden sposób nie wchodzi i nie widzę nadziei, by się wsunął po zamontowaniu adaptera. Może się mylę... To są przecież błotniki szybkiego montażu i demontażu?, nie powinno być z tym problemu, a ja go niestety mam.Mam nadzieje ze małymi krokami do tego dojdziemy.Aktualnie mam takie zastosowane rozwiązanie zamontowania błotnika przedniego /załącznik/ ale to mi z lekka kiepsko wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Zrób zdjęcie adaptera i prowadnicy błotnika gdy chcesz go wsunąć Na pewno masz dobrze skręcone mocowanie? Tak jak z linku? Wsuwasz ząbkowaną część w błotnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mojrower2017 Napisano 6 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Tak adapter skręcony prawidłowo jak w Pana odpowiedzi w załączniku. Na dziś zawieszam temat, spróbuje sił w weekend i dam znać. Tymczasem dziękuje za dotychczasową pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziksoltys Napisano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Ale wiesz że miałeś obrócić prostokąt tak aby na dole była szersza strona a ten dzyndzel ma wejść do tego okrągłego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mojrower2017 Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Dziś podszedłem do tematu jeszcze raz, zamontowałem prawidłowo adapter, chce nasunąć błotnik Kross Osprey, nie da rady. Moje zdanie jest takie, iż adapter wchodzi za głęboko, prostokątny element przylega bezpośrednio do otworu,a i szerokość prowadnic błotnika wydaje mi się być węższa w stosunku do prostokątnego elementu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Na początek spróbuj wsunąć adapter w błotnik bez montowania go w amortyzatorze.Może będzie łatwiej mając elementy w rękach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mojrower2017 Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Jak już pisałem wyżej próbowałem zamontpwać adapter bez mocowania w błotniku. Rezultat zerowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 próbowałem zamontpwać adapter bez mocowania w błotniku. Prosiłem o nie montowanie adaptera w amortyzatorze.A jeśli adapter wchodzi za głęboko w otwór w amorze,to po prostu nie wpychaj go tyle. Jak możesz to wrzuć fotki jak próbujesz wsunąć adapter w błotnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.