Skocz do zawartości

[rama] Montaż fotelika do ramy cieniowanej kross level a6

bory

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Posiadam nie użytkowany już rower Kross level a6 taki jak tu http://www.bikekatalog.pl/2010/rowery/756/Kross.Level.A6.Disc/

Jako że zaszła potrzeba jazdy z dzieciątkiem, ucywilniłem go troszkę, tzn. wywaliłem SPDy i wstawiłem platformy, założyłem cieńsze oponki i zmniejszyłem skok widelca do 10 cm. Chciałbym zamontować do niego fotelik dziecięcy ale mam obawy o wytrzymałość ramy. Zgodnie z opisem roweru rama to potrójnie cieniowane aluminium. Czy montując fotelik na rurze pod siodłowej... nie wiem nie połamie jej, nie zgniotę, czy takie mocowanie będzie bezpieczne dla dziecka, w sensie czy mi się ten fotelik z dzieckiem nie urwie z ramą ? Podzielcie się koledzy opiniami jeśli ktoś montował foteliki na góralach.

Pozdrawiam...

Napisano

Mam zamontowanego Hamaxa w cieniowanej ramie (Romet Mustang R-Line) od dwóch sezonów i nic złego ani z ramą , ani z fotelikiem się nie dzieje tak więc śmiało montuj u siebie.

Napisano

Dziękuje za informację. Akurat myślałem nad hamax siesta z decathlonu. Linka to tam pikuś, chodziło mi czy rama wytrzyma. Nie chciałbym zgubić dziecka :)

Pozdrawiam ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...