firzu Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Noszę się z zamiarem wymiany mojego starego c50 na xt-ka i zastanawiam się czy bedzie jakimś problemem to, że kąt nachylenia rury podsiodłowej wynosi u mnie 73 stopnie. Z tego co widzialem to xt pracuje przy kątach 66-69. Jakie mogę napotkać problemy po zakupie takiej przerzutki :question: Regulacja może być trudniejsza :question: A jeśli xt się nie nadaje to co byście mi polecili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Przerzutka będzie pasowała , ponieważ kąt 66-69 jest mierzony pomiędzy rurą podsiodłową a dolnymi rurkami tylnego trójkąta i na pewno mieści się w tych granicach , kąt 73 stopnie o którym piszesz jest mierzony pomiędzy rurą podsiodłową a linią łączącą oś tylnego koła z osią przedniego koła . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firzu Napisano 30 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Z tej specyfikacji wyciągnąłem takie wnioski i wydaje mi się, że mam racje ale ocencie sami bo ja w tym trochę zielony jestem Niby ramkę mam starszą ale geometria się chyba nie zmieniła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Września 2006 Udostępnij Napisano 30 Września 2006 W tej specyfikacji jest podany kąt między rurą podsiodłową a linią łączącą osie kół - a nie o ten kąt chodzi ! Chodzi o inny kąt zaznaczony przeze mnie na czerwono !!! Dotarło ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firzu Napisano 30 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2006 No to fajnie, że z kątem nie będziemy problemu. Nie stresuj się aż tak bardzo - szkoda zdrowia Dzisiaj słabo jarzę bo cały dzień mnie głowa boli :025: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 30 Września 2006 Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Cieszy mnie , że dotarło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.