Skocz do zawartości

[licznik] sigma 1200

SzymszonKRK

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Jako osoba posiadająca 1106 DTS ( wersja bezprzewodowa ), który zrobił się kapryśny po kilku latach i od 2 lat mam 1200, ale poprzednią wersję :

7873215_i-sigma-baseline-bc-1200-szary.j

, stwierdzam że jest OK ( niedawno jednorazowo zaszwankowała, ale poza tym bez zarzutu ).

Z zauważalnych różnic, to w 1106 DTS po pięciu minutach bezczynności trzeba było startować ręcznie, co z jednej strony mogło wkurzać zapominalskich, a z drugiej odpowiadać tym którzy nie chcieli ściągać licznika po każdej trasie i po kilku minutach odpoczynku nie tracili średniej prędkości maszerując z rowerem do domu.

W 1200 jest automatyczny start, więc nie chcąc tracić średniej trzeba niestety zdejmować licznik.

Jako dodatkowy " bajer " dostajemy termometr.

Gdyby nie problemy z zasięgiem, to 1106 DTS byłby nadal w użyciu, a w przewodowym 1200 nie ma tego problemu.

Nowsza wersja 1200 ma nieco inaczej wyglądające cyfry 2 i 9, które bazują na cyfrze 7 -  to mi się nie podoba ( pal licho 9, bo tak samo wyglądała w 1106 DTS, ale 2 jest już koślawa i rzuca się w oczy ).

PS

Jeśli chodzi o ten ostatni incydent, to ni z tego ni z owego podczas jednego przejazdu licznik blisko czterokrotnie zaniżył dystans nie doliczając przy tym około 1/4 czasu.

Ot taki kaprys, ale mam nadzieję że się to nie powtórzy.

Napisano

Zauważyłem ostatnio, że moja 1200 też nie liczy. Spowodowane to było tylko i wyłącznie przesunięciem magnesu podczas zdejmowania roweru ze ściany. Poza tym brak zastrzeżeń. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...