SzymszonKRK Napisano 5 Kwietnia 2017 Napisano 5 Kwietnia 2017 Witam. Moja sigma 1106 uległa dosyć poważnemu uszkodzeniu. Czy sigma 1200 http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5780785410 to tej samej klasy licznik? Powiem szczerze że byłem z 1106 zadowolony.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 5 Kwietnia 2017 Mod Team Napisano 5 Kwietnia 2017 Jako osoba posiadająca 1106 DTS ( wersja bezprzewodowa ), który zrobił się kapryśny po kilku latach i od 2 lat mam 1200, ale poprzednią wersję : , stwierdzam że jest OK ( niedawno jednorazowo zaszwankowała, ale poza tym bez zarzutu ). Z zauważalnych różnic, to w 1106 DTS po pięciu minutach bezczynności trzeba było startować ręcznie, co z jednej strony mogło wkurzać zapominalskich, a z drugiej odpowiadać tym którzy nie chcieli ściągać licznika po każdej trasie i po kilku minutach odpoczynku nie tracili średniej prędkości maszerując z rowerem do domu. W 1200 jest automatyczny start, więc nie chcąc tracić średniej trzeba niestety zdejmować licznik. Jako dodatkowy " bajer " dostajemy termometr. Gdyby nie problemy z zasięgiem, to 1106 DTS byłby nadal w użyciu, a w przewodowym 1200 nie ma tego problemu. Nowsza wersja 1200 ma nieco inaczej wyglądające cyfry 2 i 9, które bazują na cyfrze 7 - to mi się nie podoba ( pal licho 9, bo tak samo wyglądała w 1106 DTS, ale 2 jest już koślawa i rzuca się w oczy ). PS Jeśli chodzi o ten ostatni incydent, to ni z tego ni z owego podczas jednego przejazdu licznik blisko czterokrotnie zaniżył dystans nie doliczając przy tym około 1/4 czasu. Ot taki kaprys, ale mam nadzieję że się to nie powtórzy.
Muc13k Napisano 7 Kwietnia 2017 Napisano 7 Kwietnia 2017 Zauważyłem ostatnio, że moja 1200 też nie liczy. Spowodowane to było tylko i wyłącznie przesunięciem magnesu podczas zdejmowania roweru ze ściany. Poza tym brak zastrzeżeń.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.