kinga_ Napisano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Dzień dobry, szukam miejskiego roweru na niezbyt długie trasy. Mieszkamy jakieś 6 km od centrum, komunikacja miejska kuleje, a przy ładnej pogodzie aż szkoda zapalać samochód, żeby załatwić jakieś sprawy w mieście, czy też zrobić mniejsze zakupy. Rower powinien być w miarę lekki, raczej unikam hamulca torpedo, no i przerzutki się przydadzą - drogę powrotną mam delikatnie pod górkę :-) Mam 168 cm wzrostu. Na początku myślałam o Le Grand Virginia 5, ale po lekturze forum odrzuciłam go z uwagi na stalową ramę. Widziałam na żywo Kellys - Royal Dutch, ale z tego co pamiętam ma hamulec torpedo. Co sądzicie o MBM Primavera oraz Unibike Citizen 8? I o takiej Electrze? Czy ewentualnie moglibyście polecić mi coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Algorytm zalecany: 1. Decyzja ile chcesz wydać - i jakie masz preferencje (czyli co rower ma mieć - poza miętową barwą ) 2. Przejrzenie istniejących wątków pt " [XXXX zł ] rower miejski dla dziewczyny / kobiety ." 3. Pytania o szczegóły - o ile nadal niezbędne do szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Cześć moja żona ma coś podobnego do tego unibika i jest zadowolona. Po pierwsze biegi w piaście (Nexus), są wygodne i bez obsługowe. I opony (MIn) 1, 75 cala są w miarę komfortowe w mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinga_ Napisano 5 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Algorytm zalecany: 1. Decyzja ile chcesz wydać - i jakie masz preferencje (czyli co rower ma mieć - poza miętową barwą ) 2. Przejrzenie istniejących wątków pt " [XXXX zł ] rower miejski dla dziewczyny / kobiety ." 3. Pytania o szczegóły - o ile nadal niezbędne do szczęścia Budżet - max 3500 zł. Preferencje - tak jak napisałam: w miarę lekki, bez hamulca torpedo, przerzutki z tyłu (7-8). Poza barwą miętową może być błękitny lub pomarańczowy. ;-) Przejrzałam wcześniejsze wątki :-) dzięki temu dowiedziałam się że jest coś takiego jak hamulec torpedo, żeby szukać ramy aluminiowej, tak też trafiłam na rowery Unibike i Cossack. Ale dalej nie wiedziałam którym z rowerów, które wpadły mi w oko bliżej się zainteresować (i czy przypadkiem jakiegoś dobregu modelu nie pomijam), stąd ten wątek. :-( Cześć moja żona ma coś podobnego do tego unibika i jest zadowolona. Po pierwsze biegi w piaście (Nexus), są wygodne i bez obsługowe. I opony (MIn) 1, 75 cala są w miarę komfortowe w mieście. Dziękuję! :-) Sprawdzę w którym z okolicznych sklepów mogę go zobaczyć na żywo. Pytanie poboczne: jak to jest z Electrą? Czy za ceną idzie jakość, czy też głównie to design? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Pytanie poboczne: jak to jest z Electrą? Czy za ceną idzie jakość, czy też głównie to design? ten rower powinien kosztować 999 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinga_ Napisano 5 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Szukam jeszcze alternatywy dla Unibike Citizen 8 - gdyby się okazało na żywo, że ten jest niewygodny, lub po prostu mi "nie leży". W tym samym sklepie w okolicy dostanę też Le Grandy. Co myślicie o Lille 7 lub Pave 4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 lepiej model bez amortyzatora, te amortyzatory tylko 1,5 kg więcej ważą i nic nie dają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi