SubiakJr12 Napisano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Witam Mam pytanie jestem nowy w temacie tych amorków więc chce się poradzić rady osób doświadczonych a mianowicie ostatni kupiłem rower Street/dirt na amortyzatorze z firmy rock shox gość który sprzedał amorek mówił że to Rock Shox pike 409 bez u-turna lecz z tego co patrze niema pike bez u-turna bo widzę że w każdym jest regulacja skoku amortyzatora ale u mnie jej niema jest regulacja nacisku (kompresji) oraz zawór do spuszczania i nabijania powietrza do amortyzatora I w końcu nwm wydaje mi się ze jest to Rock Shox Argyle 409 solo air ale pewności nie mam więc wole spytać Gość na początku nawet napisać nazwy nie pisał poprawnie ponieważ pisał "Rock Shock" no ale mniejsza a gdy powiedziałem mu o przypuszczeniach a on powiedział że sam nie wie bo amorka kupił od kolegi mówił ze gość znany jakiś ale ja go nie znam heh Sam już nwm jaki to amor niżej dam zdj moim zdaniem to 100 % Argyle ale proszę o fachową odpowiedz Skok amortyzatora to 120 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) Wideł jest z 2003 roku, a pierwsze Pike to 2004 o ile dobrze znalazłem. (z tym że jako OEM, się mogły pojawić już w 2003 roku, żeby w rowerach na sezon 2004 były montowane)I były Pike bez u-turn. Masz od spodu 2-gi zawór do pompowania komory negatywnej? Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Ten amortyzator nie jest jakiś krzywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SubiakJr12 Napisano 5 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Tak komora chyba jest ale pewności nie mam tak na 80 % jest ten zawór!!! A amor nie jest krzywy z tego co widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Na 1 i 4 zdjęciu wygląda jakby golenie zjeżdżały się do środka, chyba że to kwestia zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SubiakJr12 Napisano 5 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Ej a odnośnie tego skoku jakiś pike ma skok 120 mm ?? Bo mierzyłem i 140 to nie jest na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 A to nie jest jakiś składak w takim razie? Sprawdzałeś ten amor ogólnie? Dla mnie wygląda on bardzo podejrzanie i tak jak Ci pisałem, według mnie jest on krzywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 No góra jest szersza ewidentnie, wtf? Co do skoku, to wiele widelców można obniżyć w dół, sam mam Auron'a RC2, który fabrycznie nie ma skoku 120mm, a mój na tyle jest ustawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Czyli nie tylko ja to widzę. Coś mi się wydaje że góra jest od czego innego niż dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SubiakJr12 Napisano 6 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Dlatego pytam nieznam się wiec no Możecie mieć sporo racij ! Heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Wiesz co, kupiłeś jakiegoś trupa który na dodatek jest krzywy. Zamiast "śmieszkować" może zastanów się nad zwrotem tego roweru, bo to raczej nic dobrego z tego nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekhs Napisano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 argyle rct 2012r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 No góra jest szersza ewidentnie, wtf? Nie wtf tylko perspektywa.Jak by góra była szersza nie ugiął by sie ani odrobinę. Pike miał 140 ... no od 80 do 140 bo był bardzo szeroko wykorzystywany. Argyle miał chyba 120. Czyli wychodzi na to że pikgyle czy jak to sie tam pisało. W każdym razie ma to pracować dobrze. Aby sie przekonać ile skoku można uzyskać trzeba rozebrać widelec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Nie wtf tylko perspektywa. Jak by góra była szersza nie ugiął by sie ani odrobinę. Może mi się wydaje ale całość wygląda jakby była ściśnięta przy piaście, także nie góra a całość. Ale możemy gdybać, autor nie chciał się wypowiedzieć na ten temat chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolmark Napisano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Wygląda na to, że nie wiesz, jak działa amortyzator... Tak jak pisał Puklus, nie ma szans, żeby się to uginało, niby gdzie się podzieje różnica w szerokości? Musiałby mieć gigantyczne luzy, a i to wątpię. Przy 1mm różnicy dałoby się włożyć górę w dół, ale to wszystko. Nie siej głupot na forum, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Tak, macie rację, dopiero teraz sobie uświadomiłem jaką głupotę palnąłem Zwracam honor! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Poza tym piasty na 20mm były 110 mm, widelec jest na 20mm wiec ma 110 mm ... nie mowy żeby coś nie pasowało. A to w jakim stanie jest widelec, kto go składał i z ilu innych, to już inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SubiakJr12 Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Już odpowiadam sorry zapomniałem o temacie nie że nie chcę się wypowiadać amorek ugina się tak do połowy jak na razie może kwestią jest jego nasmarowanie bo sezon nic typ nie robił z tego co wiem od chyba września... Pytam znajomych i mówią że amor jest prosty może to tylko zdj ja sam twierdze że osobiście różnicy w szerokości niema Amor po górkach chodzi fajnie może to przez opony które mają 26x2,2 no ale nom Amortyzator robi się suchy wiec serwis zrobię nie długo Tematu by nie było gdyby nie to że korki nie psują mi prawie nigdzie :/ Z tego co się orientuje góra to to Arygle lub nwm bo niby numery to 2003 rok z tego co wy wyczytaliście ale z drugiego punktu oglądam pike i żaden niema takich korków już pomijam to że typ wkręcił w korek jakaś śrubkę (krzyżak...) Duł poobdzierany wiec nwm z jakiego to modelu ale te korki co ktoś pytał są mogę amora rozkręcić ... Tylko z tego co widzę to albo mój amor ma sprężyną jakaś twardą w albo nwm bo oglądam na yt jak pike chodzi i chodzi pięknie a mój przy nim to drewno niby się ugina lata się ale nie ugina się tak jak tamte na każdym dołku prawie Nie znam proszę się nie śmiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekhs Napisano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Napisałem ci wyżej jaki to amortyzator i rocznik. Sprężyne masz powietrzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SubiakJr12 Napisano 21 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Ok Przyjmijmy że to Arygle bo wszystko to samo co w amorze co ty podałeś ale dlaczego wy mówicie ze to 2003 wiem ze na numerze seryjnym tak jest ale to się chyba inaczej czyta w takim razie bo arygle są +2007r Tak samo widziałem tematy i pisało tam 2007 a amor był 2011 w tym temacie chodziło o rebe Bo z tego co wiem to T to miejsce produkcji a reszta to już nwm Wytłumaczycie mi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekhs Napisano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 5 tydzień 2012r Tajwan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 23 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 Tematu by nie było gdyby nie to że korki nie psują mi prawie nigdzie Jakie korki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SubiakJr12 Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 No ten niebieski i ten od powietrza chodziło mi o to że te korki pasują tylko do arygle tylko ten amor ma takie same korki wiesz od regulacji nacisku i powietrza bo inne amorki jak np. pike mają inne korki inny wygląd itp + pike ma inną regulacje ten niebieski jest inny wyglądem + do czego innego służy z tego co wiem Czyli dobrze rozumiem jest to amor 2012 r ? Bo ja tych numerów czytać nie potrafię Ale tam pisze jak na zdj 05T2003... itp wiec gdzie ty wyczytałeś że 12 rok ?>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Maja 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Ale to tylko pokrętła a gwint pewnie w goleniach taki sam wiec i tłumiki można zamienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi