Bajerniak Napisano 4 Kwietnia 2017 Napisano 4 Kwietnia 2017 Hej, tak jak w tytule. Świetny model Selle Italia man gel flow (ok.300zł) czy na połowę tańsze wtb speed pro cr ? Poszukuję przede wszystkim wygody na dłuższe jazdy, nie interesuje mnie waga siodełka. Tylko i wyłącznie wygoda i żeby obyło się bez bólu tyłka.
LukaszNN Napisano 4 Kwietnia 2017 Napisano 4 Kwietnia 2017 Jeżdżę od kilku lat tylko na WTB mam to speed pro. Wcześniej jak zaczynałem przygodę z rowerem na konie firemountain, która w fabrycznej specyfikacji też miała jakiś niski model WTB dupsko nie było przyzwyczajone ale mimo to żadnych dolegliwości nie miałem, one są po prostu zai...ie wygodne, ze swojej strony polecam
woojj Napisano 4 Kwietnia 2017 Napisano 4 Kwietnia 2017 skóra vs plastik ;-))) stąd różnica w cenie. Man gel flow jest ponadto naprawdę wygodny. Nie znam złego zdania na temat tego siodełka.
Bajerniak Napisano 4 Kwietnia 2017 Autor Napisano 4 Kwietnia 2017 to że man gel flow jest wygodne to wiem, ale kosztuje ponad 300zł a WTB jest dwukrotnie tańsze, dlatego czy warto zatem je kupić ? Tak jak pisałem interesuje mnie tylko i wyłącznie wygoda i jak najmniejszy ból tyłka a dokładnie kości kulszowych.
woojj Napisano 5 Kwietnia 2017 Napisano 5 Kwietnia 2017 pisałem interesuje mnie tylko i wyłącznie wygoda i jak najmniejszy ból tyłka a dokładnie kości kulszowych. czy warto dopłacać do skóry??? Ja od 20 lat używam siodełek tylko skórzanych. Są milsze w dotyku i nie lepią się do tyłka ;-))) nie ma mowy o odparzeniach....Chcesz naprawdę dobre siodło kup skórzane. Siodło to chyba najważniejszy punkt roweru-punkt styku.A jeśli chcesz naprawdę wygodnie weź wersję damską Lady gel flow https://www.bikester.pl/selle-italia-lady-gel-flow-siodeko-czarny-257072.html
akkwlsk Napisano 5 Kwietnia 2017 Napisano 5 Kwietnia 2017 A ja byłbym ostrożny z radami typu "kup ten model, będziesz zadowolony". Dupsko to cholernie indywidualna rzecz, są tacy, którym powszechnie polecane brooksy nie pasują, a są tacy co na plastikach bez żadnego pokrycia potrafią jeździć cały dzień. Jeżeli masz wydać większą kwotę na siodło, to moim zdaniem dobrze by było poszukać sklepu, który udostępnia siodełka testowe. To Selle Italia man gel flow jest zdaje się dosyć popularne, nie powinno więc być z tym problemu.
Bajerniak Napisano 5 Kwietnia 2017 Autor Napisano 5 Kwietnia 2017 ale czy skórzane siodło wpływa na komfort jazdy? czy powoduje że dupsko będzie mniej bolało od siodła z innego materiału? Może jest i milsze w dotyku, nie klei się do spodni ale też szybciej się wyciera...Mnie interesuje tylko i aż żeby było mega wygodne, nie sprawiało bólu po 20km jazdy. Czytałem że Selle Italia gel man flow posiadają jakiś system redukcji wstrząsów? czy to coś daje wogóle, czy to tylko taki zbędny bajer?
akkwlsk Napisano 5 Kwietnia 2017 Napisano 5 Kwietnia 2017 Wydaje mi się, że jest to bardzo wymyślna marketingowa nazwa dla wkładki żelowej
Bajerniak Napisano 6 Kwietnia 2017 Autor Napisano 6 Kwietnia 2017 a co powiecie o modelu SPORTOURER ZOO GEL FLOW lub SPORTOURER X-RACE GEL FLOW
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.