Adrian589 Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Wczoraj postanowiłem rozkręcić mostek, ale w tym miejscu, w którym wchodzi on do ramy. :030: Wyjąłem ten gumowy korek u samej góry, wewnątrz ujrzałem śrubę imbusową i zacząłem wykręcać. Po wyczyszczeniu i nasmarowaniu nie mogę go z powrotem złożyć Wciskam tą, dosyć długą śrubę i nie mogę jej dokręcić. Ona powinna chyba się w coś wkręcić, żeby łączyć się z widelcem. Jak to dokładnie jest?? Proszę o pomoc!!! :!!: P.S. Jeśli trzeba, mogę dołączyć fotki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasiek Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Jak się domyślam, chodzi o skręcane stery . Nie jestem pewien, ale ta śruba ma chyba złapać jakąś nakrętkę w rurze sterowej. Nie wiem jak to dokłanie zrobić, ale myślę, że odwrócenie roweru do góry nogami może pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 a to masz taki klasyczny mostek, tez tak mam w starym rowerku i zawsze sie z tym musiałem nieźle nameczyć, ale juz dawno rozgryzłem ten problem, w środku rury jest taka jakby krzywa nakrętka, taki walec tylko ścięty troche, no i on tam w środku sobie lata tak troche, to ja zawsze obracałem rower do "góry nogami", od spodu wsadzałem drut (najlepiej mieć wyciągniete koło i wsadzic drut do rury widelca) i wkręcałem ta śrube, i zawsze mi sie udawało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian589 Napisano 1 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2006 a to masz taki klasyczny mostek, tez tak mam w starym rowerku i zawsze sie z tym musiałem nieźle nameczyć, ale juz dawno rozgryzłem ten problem, w środku rury jest taka jakby krzywa nakrętka, taki walec tylko ścięty troche, no i on tam w środku sobie lata tak troche, to ja zawsze obracałem rower do "góry nogami", od spodu wsadzałem drut (najlepiej mieć wyciągniete koło i wsadzic drut do rury widelca) i wkręcałem ta śrube, i zawsze mi sie udawało Dzięki sprawdziło się! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 2 Października 2006 Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Trochę szybsza i "fachowa" porada: nigdy nie wykręcaj tej długiej śruby z klina (tego co nazywacie "ściętym wałkiem"). Wykręcasz kilka obrotów aż główka śruby wysunie się z mostka i lekko uderzasz w nią młotkiem. Powoduje to wybicie klina z mostka. Potem wyciągasz cały mostek wraz z klinem i śrubą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.