Skocz do zawartości

[Mostek] Mocowanie do ramy

Adrian589

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj postanowiłem rozkręcić mostek, ale w tym miejscu, w którym wchodzi on do ramy. :030: Wyjąłem ten gumowy korek u samej góry, wewnątrz ujrzałem śrubę imbusową i zacząłem wykręcać. Po wyczyszczeniu i nasmarowaniu nie mogę go z powrotem złożyć :) Wciskam tą, dosyć długą śrubę i nie mogę jej dokręcić. Ona powinna chyba się w coś wkręcić, żeby łączyć się z widelcem. Jak to dokładnie jest?? Proszę o pomoc!!! :!!:

P.S. Jeśli trzeba, mogę dołączyć fotki!

a to masz taki klasyczny mostek, tez tak mam w starym rowerku i zawsze sie z tym musiałem nieźle nameczyć, ale juz dawno rozgryzłem ten problem, w środku rury jest taka jakby krzywa nakrętka, taki walec tylko ścięty troche, no i on tam w środku sobie lata tak troche, to ja zawsze obracałem rower do "góry nogami", od spodu wsadzałem drut (najlepiej mieć wyciągniete koło i wsadzic drut do rury widelca) i wkręcałem ta śrube, i zawsze mi sie udawało :)

a to masz taki klasyczny mostek, tez tak mam w starym rowerku i zawsze sie z tym musiałem nieźle nameczyć, ale juz dawno rozgryzłem ten problem, w środku rury jest taka jakby krzywa nakrętka, taki walec tylko ścięty troche, no i on tam w środku sobie lata tak troche, to ja zawsze obracałem rower do "góry nogami", od spodu wsadzałem drut (najlepiej mieć wyciągniete koło i wsadzic drut do rury widelca) i wkręcałem ta śrube, i zawsze mi sie udawało :)

Dzięki :) sprawdziło się! :)

Trochę szybsza i "fachowa" porada: nigdy nie wykręcaj tej długiej śruby z klina (tego co nazywacie "ściętym wałkiem"). Wykręcasz kilka obrotów aż główka śruby wysunie się z mostka i lekko uderzasz w nią młotkiem. Powoduje to wybicie klina z mostka. Potem wyciągasz cały mostek wraz z klinem i śrubą :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...