Tatanka Napisano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Witam.Ponieważ wielkimi krokami zbliża się dzień w którym będzie można kupić ramę Accenta Furious'a,stanąłem przed dylematem jaki widelec kupić? Czy warto dopłacać do 100% carbon ? Jak jest z wytrzymałością łączenia w przypadku alu-carbon?Jeszcze jest sprawa sztywnej osi.Skoro widelec karbonowy ma tłumić drgania,to czy taka oś nie zniweluje tego efektu? W sumie specyfikacja podaje tylko wersję alu-carbon,ale podejrzewam że dostępne będą modele alu,alu-carbon i carbon,tak jak w przypadku CX-ONE PRO DISC Tak swoją drogą,to ciekawe czy widelce będą się różniły w tych modelach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Podobno do Furiousa mają być nowe widelce. W geo zaznaczyli ze ma mieć 410 mm co jak dla mnie jest głupota bo po prostu nie ma takich widelcow. Największe firmy używają standardu cx czyli 395mm....np 3t exploro Nie wiem skąd taka polityka. W swoim cx tez maja coś dziwnego...405mm. Pożyjemy to zobaczymy. Ja osobiście wstrzymuje się z zakupem z powodu właśnie tej długości widelca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuli Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Wymiary dla widelca: 420-420 mm. Swoją drogą, przygotowaliśmy widelce dedykowane ramie Furious, będą dostępne solo oraz w setach. Się zastanawiam czy nie lepiej włożyć chińskiego karbonu do 29era, bo accent pewnie rzuci niezłą cenę za dedykowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Jakie 420? Otworz sobie geo Furiousa i jest tam 410. Widelca z 29er nie ma co wkładać bo kompletnie zepsuje to geo. Jak juz to widelec cx 395mm...zmienia się tyle i aż tyle ze kat natarcia widelca zwiększa się o jeden stopień. 29er mają około 480mm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 bo accent pewnie rzuci niezłą cenę za dedykowany Ja bym tam wolał Accenta, niz Chinola, a i nie ma sie co tam stresowac cenami, wystarczy popatrzec na forki Ritcheya czy Eastona... i wtedy Accent jest tani :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Ja bym tam wolał Accenta, niz Chinola, a i nie ma sie co tam stresowac cenami, wystarczy popatrzec na forki Ritcheya czy Eastona... i wtedy Accent jest tani :> Ja tam mam chinola w 29erze i nie stresuje się że przepłaciłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Ja tam mam chinola w 29erze i nie stresuje się że przepłaciłem Ja tam waże +90kg, wole kupic coś co nie będzie mnie zastanawiało czy sie nie złamie. A nawet jak sie złamie to z kim o tym rozmawiac w sprawach reklamacji itp, jesli oczywiscie rpzezyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 11 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Jak juz to widelec cx 395mm. Ale zapewne dzięki wyższemu widelcowi i przy okazji szerszemu będzie można zmieścić bez problemu oponę o szerokości ponad 40c.A jak jest z wytrzymałością łączenia alu-carbon?I czy jest sens sztywnej osi w widelcu karbonowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Ale zapewne dzięki wyższemu widelcowi i przy okazji szerszemu będzie można zmieścić bez problemu oponę o szerokości ponad 40c.A jak jest z wytrzymałością łączenia alu-carbon?I czy jest sens sztywnej osi w widelcu karbonowym?Jak na razie nic nie wiadomo jaka opona wejdzie accent jakoś olewa temat. Jedyne co wiem to ze do cx wejdzie 40 ...i chyba większe mi nie potrzebne. W sumie kola juz mam z oponami 33c. Sztywna os zawsze ma sens i przewagę nad zwykła ośką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 11 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Jest test na Youtube,gdzie koleś ma założoną oponę 38 i wygląda że jest jeszcze sporo miejsca.Natomiast w CX One Pro Disc mieści się opona 42.Informacja od Velo.Jak dla mnie to opona 38-40,ale chciałbym, żeby zostało trochę miejsca na błotnik.Wiem że sztywna oś to dobra sprawa,tylko zastanawia mnie,czy sztywniejsze koło nie będzie przekazywało większych drgań na widelec niż ze zwykłą ośką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Hyhyhy ten koleś to Halejak...Wygrał miękinie na giga Nie przejmuj się tak tym karbonem. Ja mam pełny chiński karbon w peaku...90kg wagi i działa. Karbon ma w większości jednego wroga...Człowieka który go za mocno ściska...A to sztyce skręci jak szalony a to zacisk ściśnie jak kowal itd itp Wiadomo że jak przywalisz w drzewo to pewnie trzeba będzie wymienić ale tak to luz...Jeszcze na szosie, grawelu gdzie nie ma takich przeciążeń. Dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Coś chyba nie tak z tym furiousem bo go nie ma i nie ma. Już mi mieli rame sprzedawać po świętach. Pod koniec kwietnia miał mieć premiere ten nowy wideł do furiousa .. .a tu ani widu ani słychu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 A ramy już są Teraz pytanie jaki rozmiar dla wzrostu 182cm i nogą 83cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Chyba L...dobrze ta nogę zmierzyles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 27 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Dobrze.Mam krótsze nogi niż standardowo przy tm wzroście.Przy L może być już problem z przekrokiem.Chyba poczekam aż ktoś kupi i może poinformuje jaki jest przekrok w rozmiarze M i L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Jutro napisze Ci jaki jest w M. Porównywałem sobie geo różnych rowerów także mam to w cad'zie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 Nie dałem rady dzisiaj wrysowac Lki. W M masz ok76cm na suporcie i ok 79cm w połowie górnej rury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 29 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 Dzięki.79 cm do środka rury,czyli ok.81 cm przekroku.Więcej raczej bym nie chciał.Więc zapewne rozmiar M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 31 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2017 No i po dylemacie z wyborem widelca.Po prostu nie ma wyboru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 To co zrobili to DZIADOSTWO...dlatego dam zarobić chińczykowi. W geo ciągle pisali że wideł ma mieć 410mm a sami zrobili widelec który ma "zaledwie" 400. Brak sztywnej osi w moich oczach dyskwalifikuje ten widelec....za niższą cene będe miał pełen carbon z osią 15 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb3 Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Czy koledzy mogą podesłać linka do tego chińczyka widelca? Chętnie lukne na ofertę ponieważ chciałbym zmienić widelec w moim cx one na karbonowy i może znajdę coś porównywalnego niż accentowy alu-karbon. Byle tylko był biały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.