Gość Napisano 4 Kwietnia 2017 Napisano 4 Kwietnia 2017 Cześć, zdecydowałem się na ostatnio na garmina vivoactive (pierwsza edycja, bez wbudowanego HR) i teraz chciałbym powoli kompletować do niego czujniki - najpierw pulsometr, potem prędkość + kadencja. Pierwsze pytanie - lepiej po ANT+ czy Bluetooth? Wydaje mi się, że to pierwsze mniej energii bierze i jest bardziej uniwersalne, ale pewności nie mam. Do tego na stronie garmina jest info, jakby vivoactive był zgodny z czujnikiem HR właśnie po ANT+, nic o godności z BT nie piszą. No właśnie.. jak tu z tą zgodnością i co warto brać? Czy jest tak, że obsługuje ANT+ = będzie działać, czy jednak producenci robią jakoś pod górkę?
parmenides Napisano 4 Kwietnia 2017 Napisano 4 Kwietnia 2017 Wszystko po ANT+ działa. Vivoactive nie obsługuje czujników po BT. BT służy jedynie do komunikacji z telefonem komórkowym. pozdr
Gość Napisano 4 Kwietnia 2017 Napisano 4 Kwietnia 2017 Ok, dzięki wielkie za wyjaśnienie co i jak! A warto kierować się jakimiś określonymi modelami, w szczególności przy pasie pod HR? Wiem, że są różne opinie o różnych modelach, rozbicie cenowe też jest spore.
parmenides Napisano 4 Kwietnia 2017 Napisano 4 Kwietnia 2017 Moim zdaniem nie warto kombinować. Ja lubię tylko miękkie opaski i takie mogę Ci polecić. reszta nie powinna mieć znaczenia. Mam dwie opaski - Garmina i PowerTapa. Obie działają tak samo. Pamiętaj tylko, że niezależnie co wybierzesz, czasem możesz obserwować pewne skoki we wskazaniach - zdarza się tak. rzadko, bo rzadko, ale bywa. pozdr
Mod Team Pixon Napisano 4 Kwietnia 2017 Mod Team Napisano 4 Kwietnia 2017 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.