tobo Napisano 6 Kwietnia 2017 Napisano 6 Kwietnia 2017 Przepraszam, wczoraj nie miałem już siły napisać jak sprawa stoi. Po wymianie korespondencji mailowej, sprzedający, zgodził się na polubowne załatwienie sprawy, Zobaczymy co będzie dalej, na razie była deklaracja wczoraj o 12:22 i na razie czekam.. @Tobo zakupiłem produkt X i taki właśnie oczekuje dostać, a to czy jest gorszy czy lepszy to w tym momencie sprawa drugorzędna. Załóżmy taką sytuacje Idziesz do restauracji i zamawiasz butelkę wybornego wina Château Pétrus do tego krwisty befsztyk z ziołami grzybami i warzywami, a kelner przynosi ciemne piwo i kotleta schabowego z kapustą. Na co ty zwracasz uwagę obsłudze, że nastąpiła pomyłka, na co kelner odpowiada, że powinieneś się cieszyć bo schabowy z kapustą lepszy. i piwko do tego to już ósmy cud świata. No chyba masz prawo w takiej sytuacji być wkurzony? Albo zamawiasz Mercedesa u dealera a przywożą Ci Š superB i dealer mówi, że w tych samych pieniądzach, to ta skoda deklasuje Mercedesa i płacisz tylko za markę i prestiż, Rozumiesz o czym mówie ? Porównanie nietrafne. Ty zamówiłeś pancerze X a dostałeś Y. To czy chcesz pocisnąć sprzedawcę to jedno. To że zamówiłeś badziewny produkt a dostałeś (przypadkiem) lepszy to drugie. W najgorszym przypadku dostałeś pancerze tej samej jakości. Mnie nie interesuje jakie hymny pochwalne na temat tych pancerzy napisał sprzedawca ani jak zachwala swój produkt producent. Realnie w miażdżącej większości te pancerze uniemożliwiały poprawne działanie przerzutek. Prawidłowe porównanie brzmi: byłem w barze "Jacek i Agatka" zamówiłem zupę pieczarkową a dostałem truflową. Sugestia innego gościa baru przy sąsiednim stole wskazywała że powinienem ją zjeść bo to niebo w gębie ale ja mimo wszystko chcę zadymić bo zamówiłem pieczarkową. Oczywiście, zrypa się należy, bo nie to zamawiałeś. Realnie Lex SL to ścierwo które ja wyrzucałem z nowych rowerów, żeby klienta w czasie używania nowego roweru za 50 tysięcy zł i mnie w czasie próby regulacji napędu szlag nie trafił. Chcesz powalczyć dla zasady - nie widzę problemu, ja Ci tylko wskazałem jaki realnie ma na ten moment finał Twoja transakcja. Załóżmy że sprzedawca wyśle SLki załozysz i okaże się że działanie będzie do tyłka. Wtedy czeka Cię ciekawa batalia "mimo nowych pancerzy uznanego producenta przerzutki nie działają".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.