Mefisto Napisano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Koledzy i Koleżanki, podpowiecie mi czy warto? raczej niewiele znalazłem na temat tego modelu... https://www.olx.pl/oferta/amortyzator-marzocchi-bomber-mxr-CID767-IDllYIC.html#f9a9a2f750 obecnie jest Tora 302 - Marzocchi jest ok pół kilo lżejszy ale co z działaniem? ważę ok 75-80kg, zastosowanie xc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Za tą cenę bym go nie kupił ze względu na przeciętny stan goleni. W środku może nie być kolorowo. Poniżej 200 złotych można się zastanawiać. Niedawno sprzedałem swojego Marzocchi i wzięcia ten towar już wielkiego nie ma. Jeszcze tylko fanatycy mogliby położyć trzy stówy na ten zabytek Jeśli o działanie chodzi, to są fajne amorki, ale niezbyt "inteligentne" na dzisiejsze czasy. Do jazdy dla przyjemności się nada. Jeżeli masz Torę w wersji solo air, to szkoda wymieniać i lepiej zbierać kasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 4 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 torę mam w wersji olejowej i o ile jestem nawet zadowolony z działania to z wagi już nie - ponad 2100 g. Marzocchi waży zgodnie z deklaracją sprzedajacego ok 1600 g więc różnica spora. Do tego przy zakupie amortyzatora mam dwie blokady - po pierwsze wymogiem są pivoty pod v-brakei, po drugie rura sterowa min 20cm. Wybór na rynku amortyzatorów spełniających te wymagania i prezentujących dość przyzwoity poziom jest nie dużo. nie mam jakiegoś wielkiego ciśnienia na wymianę, cena też nie jest taką straszną barierą (postawiłem sobie budżet do ok 800 zł za używkę) i wolałbym już wymienić na coś lepszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.