adamp1 Napisano 3 Kwietnia 2017 Napisano 3 Kwietnia 2017 Witam serdecznie wszystkich znalazłem ostatnio ogłoszenie rowerku marki holenderskiej Batavus B1 ponizej podaje link do strony https://www.olx.pl/oferta/holenderski-mtb-xt-lx-magura-deore-CID767-IDg4aIW.html gorąca prośba o opinie czy warto kupić takie coś??? czy coś wybierać z Rockridera. Z góry bardzo dziękuję za pomoc w doradzeniu.
dovectra Napisano 4 Kwietnia 2017 Napisano 4 Kwietnia 2017 firma batavus robi świetne mieszczuchy, fajne kolarki ale mtb nie wychodzą im. To jest retro full, jak nie jesteś specem od retro to będziesz miał problemy z obsługą i serwisem tego rowerku.
adamp1 Napisano 4 Kwietnia 2017 Autor Napisano 4 Kwietnia 2017 A o co dokładnie chodzi z obsługą? Czy chodzi o ustawienia przerzutek i serwisem amortyzatorów??????
seraph Napisano 5 Kwietnia 2017 Napisano 5 Kwietnia 2017 Dokładnie chodzi o serwis zawieszenia i hamulców , bo części możesz już do tego po prostu nie dostać i pozostanie wymiana całego elementu, a to może przekroczyć wartość roweru. Do tego to jest bardzo archaiczna konstrukcja tylnego zawieszenia, które nie działa zbyt efektywnie lekko mówiąc - stosowane jest już chyba tylko w makrokeszach. Napęd jest akurat bardzo w porządku, ale to tyle zalet. RockRider jest rozsądniejszą opcją.
dovectra Napisano 5 Kwietnia 2017 Napisano 5 Kwietnia 2017 Dokładnie chodzi o serwis zawieszenia i hamulców tak, tak, Seraph ma rację. RockRider jest rozsądniejszą opcją. tak, na początek, jest dobry. Osobiście wziąłbym dwa rowery i przełożył piasty i napęd z batavusa do rr. ale to moje fanaberie.
adamp1 Napisano 7 Kwietnia 2017 Autor Napisano 7 Kwietnia 2017 wielkie dzięki za odpowiedź to teraz poszukam RR
Fenthin Napisano 7 Kwietnia 2017 Napisano 7 Kwietnia 2017 A ja nie bralbym ani tego, ani RR520. Jakiś używany rower na sztywnej ramie będzie lepszym rozwiązaniem. I może trafi się nawet coś z sensownym widelcem.
adamp1 Napisano 7 Kwietnia 2017 Autor Napisano 7 Kwietnia 2017 Fenthin A mógłbyś mi podać propozycję bo mam niewielki budżet znalazłem taki rower https://www.olx.pl/oferta/bop-stonebrakeer-dh-fr-dartmoor-avid-kore-maxxis-pilnie-CID767-IDisXVL.html
Fenthin Napisano 7 Kwietnia 2017 Napisano 7 Kwietnia 2017 Ewidentnie szukasz rowerów wizualnie. Tu dwupółka, tam też była. Przede wszystkim, do czego KONKRETNIE na Ci służyć ten rower? Jak jesteś w stanie opisać tę " ostrzejszą jazdę"?
adamp1 Napisano 7 Kwietnia 2017 Autor Napisano 7 Kwietnia 2017 Potrzebuję do lekkich zjazdów i po lasach poszaleć mieszkam koło góry Kamieńsk tam jest zjazd rowerowy i tam zamierzam zacząć przygodę z lekko ostrzejszą jazdą. mam 176 cm wzrostu. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.