Skocz do zawartości

[Rower do jazdy po lesie i do ostrzejszej jazdy] Batavus B1

adamp1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

firma batavus robi świetne mieszczuchy, fajne kolarki ale mtb nie wychodzą im.

To jest retro full, jak nie jesteś specem od retro to będziesz miał problemy z obsługą i serwisem tego rowerku.

Napisano

Dokładnie chodzi o serwis zawieszenia i hamulców , bo części możesz już do tego po prostu nie dostać i pozostanie wymiana całego elementu, a to może przekroczyć wartość roweru. Do tego to jest bardzo archaiczna konstrukcja tylnego zawieszenia, które nie działa zbyt efektywnie lekko mówiąc - stosowane jest już chyba tylko w makrokeszach.

Napęd jest akurat bardzo w porządku, ale to tyle zalet. RockRider jest rozsądniejszą opcją.

Napisano

Dokładnie chodzi o serwis zawieszenia i hamulców

tak, tak, Seraph ma rację.

RockRider jest rozsądniejszą opcją.

tak, na początek, jest dobry.

Osobiście wziąłbym dwa rowery i przełożył piasty i napęd z batavusa do rr. ale to moje fanaberie.

Napisano

A ja nie bralbym ani tego, ani RR520. Jakiś używany rower na sztywnej ramie będzie lepszym rozwiązaniem. I może trafi się nawet coś z sensownym widelcem.

Napisano

Ewidentnie szukasz rowerów wizualnie. Tu dwupółka, tam też była.

Przede wszystkim, do czego KONKRETNIE na Ci służyć ten rower? Jak jesteś w stanie opisać tę " ostrzejszą jazdę"?

Napisano

Potrzebuję do lekkich zjazdów i po lasach poszaleć mieszkam koło góry Kamieńsk tam jest zjazd rowerowy i tam zamierzam zacząć przygodę z lekko ostrzejszą jazdą. mam 176 cm wzrostu.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...