tobo Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 dzis oś isis to standard. kwadraty wyszły z obiegu zdecydowałem się na zmianę korb i wkładu na właśnie taki. ale zdanie mojego znajomego prowadzącego sklep rowerowy nie jest dobra na temat wkładów z takim typem osi. chciałbym sie dowiedziec od uzytkownikow forum jak oceniaja uzywane przez siebie wklady z osią isis. interesowałyby mnie następujące informacje: 1. producent, model wkładu 2. długość osi, ilość łożysk we wkładzie (jeśli jest znana - typowo jest od 2 do 4) 3. waga wkładu 4. waga jeżdżącego i styl jazdy 5. czas użytkowania 6. stan wkładu na ten moment (bądź w chwili wymiany) dzieki za informacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Wkład I 1. Truvativ Team SL 2. 68/113 4 łożyska 3. 244,3g 4. ~74kg xc 5. 4411km 6. Przy 3000km zaczął strzelać itp, pojeździłem jeszcze trochę i nadawał się jedynie do wymiany. Wkład II 2. RPM 2. 68/113 2 łożyska 3. 228,9g 4. ~74kg xc 5. Na tą chwilę ~5200km 6. Trzeszczy przy mocniejszych naciskach - siłowe podjazdy itp, minimalne luzy na osi. Po zimie założę nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 23 Października 2006 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2006 moze jednak ktos bedzie tak dobry i jednak cos dorzuci w temacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 24 Października 2006 Udostępnij Napisano 24 Października 2006 1) Shimano Deore, 2) 68/113, łożyska 2 (chyba ), 3) ???, ale pwenie ze 230-250 gram 4) 65 kg, XC 5) Koło 1600 km 6) Idealny Wpołączeniu z Korbą Deora układ jest zaskakująco sztywny (mimo tego, co czasem się o nich pisze), nic nie strzela ni ni e rzęzi, korbę zdejmuje się zaskakująco prosto, nie ma zapieczeń ani innych niedogodności. No i jest to dość tani suport (ja dałem 60 zeta). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 24 Października 2006 Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Fajnie, ale Deore raczej nie jest na ISIS... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 24 Października 2006 Udostępnij Napisano 24 Października 2006 O F**K! Pardon - jest na OCTALINK - qrde, pomyliły mi się wielowpusty... Że też Shimano musi mieć swoje... :glare: W takim razie pardon i nie czytajcie poprzedniego postu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.