barteks Napisano 29 Września 2006 Napisano 29 Września 2006 Witam! Właśnie zabrałem się za wymianę tylnej przerzutki w rowerku mojej mamy (MTB). Rower ma już swoje lata i przerzutka nie działała jak należy. Napotkałem od razu problem, mianowicie nie mogę odkręcić śruby od przerzutki. Po drodze zniszczyłem 2 imbusy, później wpadłem na pomysł, żeby przepiłować śrubę i odkręcić ją srubokrętem, ale niestety nie dało rady. Oczywiście wcześniej posmarowałem śrubę. Następnie przewierciłem ją (wiem, drastyczne sposoby ) no i dalej nic. Nawet nie drgnie. Poradźcie mi co mam robić W tej chwili wygląda to tak: http://img83.imageshack.us/my.php?image=01lf8.jpg http://img209.imageshack.us/my.php?image=02qg9.jpg
kowal119 Napisano 29 Września 2006 Napisano 29 Września 2006 Puknąć młotkiem parę razy, trochę się powinna obluzować, wd-40
barteks Napisano 29 Września 2006 Autor Napisano 29 Września 2006 No wlaśnie nie mam WD-40, ale może uda mi się skombinować. Naprawdę nie mam już siły do tego. Ta śruba trzyma się jakby była przyspawana
Robert Napisano 29 Września 2006 Napisano 29 Września 2006 Sądze że WD-40 to jedyne rozwiązanie świetnie sobie radzi ze wszystkim co zapieczone
Rulez Napisano 29 Września 2006 Napisano 29 Września 2006 Weź jakiś przecinak , albo śrubokrę slusarski i wal w tą śrubę tam gdzie strzałka , aż się to odkształci do środka .
barteks Napisano 29 Września 2006 Autor Napisano 29 Września 2006 Ok, dzieki za odpowiedzi. Jutro będę dalej próbował
olo21 Napisano 30 Września 2006 Napisano 30 Września 2006 a ja mam pytanie: co to za śruba trzyma przerzutkę w uchwycie ramy? U nie jest to jakoś dziwnie, raczej nie jest to imbus tyko jakiś nit z takimi haczykami na końcu (takie okręgi jakby).
GZA20 Napisano 30 Września 2006 Napisano 30 Września 2006 To mi wygląda na makrokesza jednorazowego uzytku
Robert Napisano 30 Września 2006 Napisano 30 Września 2006 a ja mam pytanie: co to za śruba trzyma przerzutkę w uchwycie ramy? U nie jest to jakoś dziwnie, raczej nie jest to imbus tyko jakiś nit z takimi haczykami na końcu (takie okręgi jakby). Wygląda tak bo kolega już 2 imbusy rozwalił i sam zrobił wcięcia i rozwiercił śrubę. Czasem warto jest poczytać to co jest napisane.
Adam Mistrz Napisano 30 Września 2006 Napisano 30 Września 2006 siemak nic nie pomoge ale tak z ciekawosci to pewnie jeden z najnowszysch modeli sram'a 15.7 X ;D jak sie mamie na nim jeździło ???
garfieldindapub Napisano 30 Września 2006 Napisano 30 Września 2006 Jak nie masz WD-40 to lej cole Badziewie dobrze odrdzewia, a także daje sobie raze z takimi śrubami, jeszcze nigdy sie na niej nie zawiodłem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.