Heroc Napisano 2 Kwietnia 2017 Napisano 2 Kwietnia 2017 Witam. Mam spory problem, dylemat. Mam do kupienia Lapierre x Control 700 Carbon http://www.katalogrowerowy.pl/a/rowery/xcmaratonprzelaj/23370-x-control-700-carbon Mam go za mniej niż połowę ceny, rower jest w stanie technicznym dobry 2010r model. Cena taka Zapewne dlatego że 26 koła i 3x9 przerzutki przez co rower mało teraz warty dla profesjonalistów a znowu na wycieczkę w niedzielę trochę za drogi więc i kompletni amatorzy też go omijają. Jeżdżę amatorsko i nie ma dla mnie znaczenia czy 26 czy 29 - aktualnie mam 27,5 hardtaila. Jeżeli zrobię czas 35 zamiast 30m nie umrę - nikt mi tego nie liczy więc proszę o porady jedynie pod względem technicznym i jak bardzo się opłaca lub nie opłaca, rama przede wszystkim bo resztę mi gość z serwisu ogarnie. Nie chcę się wkopać w bagno a znam się na tym tyle co na kwiatkach, wiem że rosną i pachną... Martwi mnie dół ramy, jest tam pofalowana lekko wypukła kreska z 10cm, sprzedawca jest pewny że jest to koniec folii ochronnej i tłumaczy mi że nie ma to znaczenia odnośnie carbonu, jaka jest prawda z tą folią? Można to liczyć jako uszkodzenie bądź po prostu ryzyko że coś mi się stanie z tą ramą? Przed kupnem mam iść sprawdzić rower w serwisie, gościu powiedział mi że sprawdzi wszystko ale ramy nie prześwietli więc w 100% mnie nie zapewni że jest zdrowa jedynie sprawdzi na oko cm po centymetrze. Macie może jakieś pomysły, porady? Do tej pory jeździłem na rowerku 2,5 tys zł, nie mam pojęcia nic o fullach ani tym bardziej carbonie - zaznaczę że rower mi się podoba, napaliłem się na niego, jeździłem z 2 godz i cud malina. Rower z Anglii, heh hamulec przedni z prawej strony a tylni z lewej... i weź tu się zapomnij Zapewne zmiana linek to od początku zabawa z hamulcami, olej itd, takie sprawy to luz, jedynie ta rama mnie martwi. Nie wspomnę już że mam nadzieję że serwis takiego fulla to z 500zł na 5 tys km + opony co 1-2tys km, teren lekki styl jazdy ciężki dużo hoopek i przeważnie bokiem wpadam to piasty obrywają. Z góry dzięki za porady, pomysły
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.