bikerzone Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Witam Posiadam rower kross level r2 z 2017 roku i mam problem mianowicie z blokadą skoku. Wczoraj jeździłem cały czas na zablokowanym i tak dnia dzisiejszego najechałem na większą dziurę i po dojechaniu do domu chciałem zobaczyć czy wszysto jest w porządku i zauważyłem, że podczas gdy chciałem wyłączyć blokadę pokrętło cały czas się kręci przeskakując na kolejne ząbki nie przynosząc efektu. Posiadam amortyzator SR Suntour XCT (skok 100mm, blokada skoku) taki jak na załączonym poniżej obrazku. Jeżeli jest ktoś w stanie pomóc to proszę o odpowiedz. SR Suntour XCT (skok 100mm, blokada skoku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Po wyglądzie obrazka to masz model XCR a nie XCT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerzone Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 To przepraszam. Teraz zrobiłem zdjęcie na którym widać blokadę. Na stronie kross jest napisane XCT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerzone Napisano 3 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 @ACTIVIA mógłbyś mi pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Ile już na nim jeździłeś bo te hydrauliczne blokady zaczynają dopiero działać po pewnym czasie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerzone Napisano 3 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 https://www.youtube.com/watch?v=ki0iZm6fpGg&feature=youtu.be Tutaj jest nagranie jak to wszystko działa, słychac tylko trykanie i nie mam pojęcia co to może być. Wjechałem w dziurę i nie wiem czy to jest przyczyną. Jeżeli mogłbyś coś powiedzieć to będe bardzo wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Możliwe że masz zębatkę zniszczoną lub uszkodzony korek od wewnątrz. ściągnij korek podważając go i sam zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerzone Napisano 4 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 (edytowane) Zdjęcia Tutaj zrobiłem zdjęcia i według mnie wszystko jest okej ale lepiej jakby zobaczył to ktoś znający się na rzeczy Edytowane 4 Kwietnia 2017 przez bikerzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 To wez wyciagnij korek oraz tą zębatke z imbusikiem i osobno do tej sruby z otworem wsadź imbus o takim samym rozmiarze co przy zębatce i dokrec do końca. Wtedy zobaczysz czy blokada dziala po zakręceniu imbusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi