Skocz do zawartości

[Błąd Cenowy] w Skepie Rowerowym

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra rozumiem ze moze byc pomylka i pewnie jutro beda sie ze mna kontakowac w tej sprawie. A co jesli wzialem ten rower na raty i kwota splaty przekracza 1200zl? Czy moge sie ubiegac o inny rower w zamian czy jakis dobry rabat z tego wzgledu? Bo ta kwota juz wplynela na konto sklepu

Na nic nie licze, poprostu od jakiegos tygodnia szukam sobie roweru i patrze na dobre ceny. Podejrzewam ze beda chcieli odstapic od umowy, no ale niestety za bledy sie placi. Poprostu skoro oni sie pomylili to ja mam nadzieje ze jakos mi to zrekompensuja np dobrym rabatem na inny model

3.3.2. Po złożeniu Zamówienia Sprzedawca niezwłocznie potwierdza jego otrzymanie oraz jednocześnie przyjmuje Zamówienie do realizacji. Potwierdzenie otrzymania Zamówienia i jego przyjęcie do realizacji następuje poprzez przesłanie przez Sprzedawcę Klientowi stosownej wiadomości e-mail na podany w trakcie składania Zamówienia adres poczty elektronicznej Klienta, która zawiera co najmniej oświadczenia Sprzedawcy o otrzymaniu Zamówienia i o jego przyjęciu do realizacji oraz potwierdzenie zawarcia Umowy Sprzedaży. Z chwilą otrzymania przez Klienta powyższej wiadomości e-mail zostaje zawarta Umowa Sprzedaży między Klientem, a Sprzedawcą.

9.2. Sprzedawcy przysługuje prawo odstąpienia od Umowy Sprzedaży zawartej z Klientem niebędącym konsumentem w terminie 14 dni kalendarzowych od dnia jej zawarcia. Odstąpienie od Umowy Sprzedaży w tym wypadku może nastąpić bez podania przyczyny i nie rodzi po stronie Klienta niebędącego konsumentem żadnych roszczeń w stosunku do Sprzedawcy.

Reasumując- marnujesz nasz, ich i swój czas oraz prąd.

Przeczytałem z grubsza ten ich regulamin i nigdzie nie znalazłem zapisu, że cena jest tylko informacją, ze przysługuje im prawo do zerwania umowy itd. W momencie potwierdzenia na maila o realizacji zamówienia następuje zawarcie umowy, a jeśli zawarliśmy już umowę to warto dać ten regulamin do przeczytania jakiemuś prawnikowi i niech się wypowie, jeśli nie ma faktycznie nigdzie żadnego kruczka, to śmiało do sądu i rowerek wart 16 tyś zł jest nasz za 1200 zł :)

Jeśli jest haczyk to sklep i tak szybko nam zwróci nasze pieniądze.

Kiedyś była podobna akcja na allegro. Ktoś się pomylił i wystawił auto za 6000 zł zamiast za 60 000. Ktoś inny kliknął kup teraz  i sprawa trafiła do sądu, jednak wszystko odbyło się godnie z prawem i facet musiał sprzedać ten samochód za te 6 tys. Wiadomo klient typowy cebulak, jednak jeśli nic nikomu nie ukradł tylko legalnie kupił, to ja też nie widzę problemu. Trzeba uważać i tyle, szczególnie jak się coś wystawia za grubą kasę, sprawdzić wszystko 10 razy czy się zgadza.

W sumie to nie chce isc z nim na wojne typu jakies sprawy  w sadzie (mimo ze moja rodzona siostra to radca prawny a szwagier prokurator). Widzialem jego fanpage na fejsie i widze ze niedawno sie chlopu cos tam spalilo wiec podejrzewam ze taka pomylka jesli chcialbym go ciagac po sadach i ewentualnie bym wygral by go dobila. Tak jak mowilem jesli mi da dobry rabat na rower to dam sobie spokoj z jakims tam szarpaniem. Kazdy jest czlowiekiem i popelnia bledy. Podejrzewam ze jutro od rana telefon mi sie urwie

cenę masz już zmienioną na stronie.

Swoją drogą to ciekawy jestem, jakbyś sam zachował się w sytuacji błędnego wystawienia, przez siebie jakiegoś przedmiotu.

Może liczyłbyś w takiej sytuacji na uczciwość i empatię ludzką?

Podejrzewam ze gdybym to ja tak zrobil to 90% ludzi ktorzy by kupili to cos odemnie po mocno zanizonej cenie byloby w stanie wyszarpac mi ten przedmiot za wszelka cene. Dlatego ja sie nie spinam, mysle ze jutro dogadam sie z wlascicielem bo przeciez 1200zl mu wplacilem a i tak chce kupic rower wiec mysle ze jakos to rozwiazemy. na pewno sie nie zgodze na zerwanie umowy i oddanie mi tych 1200zl bo jak wczesniej pisalem wzialem raty i bede mial do splaty ponad 1300zl. Dam znac jutro jak to sie skonczy

Punkt regulaminu zwyczajnie mówi:

3.3.2

Z chwilą otrzymania przez Klienta powyższej wiadomości e-mail zostaje zawarta Umowa Sprzedaży.

Jeśli kupił po tamtej cenie, to rower jest zwyczajnie jego w tym przypadku.

Kolega ani nie ukradł tego roweru, ani go nie wyłudził więc wyluzujcie.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Odp1. To dobrze że uwielbiasz. Otóż siostra mi powiedziała że jestem konsumentem w chwili wysłania pieniędzy więc mam pełne prawa do roszczenia za towar za który zapłaciłem

Odp2 jestem tego samego zdania.

Odp3 a czemu mam podkulac ogon. Przecież sam napisałem że chce się ewentualnie z nimi dogadać. Wogole nie rozumiem po co się wypowiadasz.

Widzę że co niektórzy mają lekki ból dupki że wstawiłem tego posta

Nie znam się na paragrafach i tylko pytam czy prawo do odstąpienia od umowy ma tylko kupujący? 

Czy faktycznie jest tak, że jak poleciał zakup przez internet z wpłatą to sklep ma już pozamiatane?

A co gdy to np ostatni egzemplarz? Porysowany, zdekompletowany, nie nadający się do sprzedaży.

To co wtedy gość ze sklepu ma zrobić, w łeb sobie dać?  Nie ukrywam, że sprawa jest ciekawa i intryguje mnie dosyć mocno. 

Jeśli sprawa pójdzie do sądu i ten nakaże wypłacić rekompensatę to będzie to 1190 czy 11900 zł ?

Do Koliberek...rozumiem, że gdyby 90% ludzi kradło to Ty też byś kradł...no bo oni tak robią?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...