Ferniuk Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Siemka. Chcę wymienić hamulce z mechaników na hydra i znalazłem hamulce shimano m395 i m615 czy warto dopłacać do deore, moja jazda nie wygląda jakos wyczynowo ale czasem w las pojadę bardziej to takie szutry i asfalt. Czym one się tak naprawdę różnią od m395 czy rzeczywiscie jest aż taka różnica w sile hamowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Przede wszystkim w Deore masz już ServoWave. Jeżeli myślisz o 615 to lepiej dorzuć i kup SLX 675. Podobno są naprawdę bardzo, bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferniuk Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 A co to jest to ServoWave Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Poczytaj. Ogólnie o ile kojarzę to polega to na tym że klamka nie działa w sposób liniowy a ma krzywkę, czyli przy mocniejszym naciśnięciu klamki bardzo mocno wzrasta siła hamowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferniuk Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) Czyli jednak lepiej poczekać i dozbierać na deorki . A i jeszcze jedno czy jak teraz mam założone mechaniki tektro aquila czy cos takiego to będe musiał dokupywać do deorek adapter bo jak bym kupował m395 to podobno spasuje ten co jest a jak jest z deore Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez Ferniuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Wszystkie wspomniane zaciski są w systemie montyażu PM , czyli jeśli nie będziesz zmieniał rozmiaru tarczy to stare adaptery będą pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Ja bym pomyślał nad tektro. Wymiana przewodów na shimanowski i niczym im nie ustępują a nie będzie niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Wymiana przewodów na shimanowski i niczym im nie ustępują W sensie , że przewód poprawi siłę hamowania ? Bo ja bym swoim chętnie dodał trochę mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek1982 Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Dozbieraj do slx i zapomnisz o hamulcach. M_9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 W sensie , że przewód poprawi siłę hamowania ? Owszem, sporo siły gubi sie na gumowym przewodzie. Dozbieraj do slx i zapomnisz o hamulcach. Dopóki im sie cos nie stanie. Chcesz zapomnieć o hamulcach, kup magure. Np zacisk alivio ostatnio zmieniałem po .... miesiącu od założenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek1982 Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Slx mam drugi sezon, jeżdżone w mrozie i nic im nie dolega. Nie wiem skąd ten pesymizm? M_9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 W slx trzeba uważać na ceramiczne tłoczki , bo niektórzy potrafią je pęknąć Owszem, sporo siły gubi sie na gumowym przewodzie. No tak , najlepiej przewody w oplocie , ale to przewyższy wartość hamulca , także pewnie nie będę się w to bawił tylko jak już to zmienię na coś mocniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rooted.manatee Napisano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Hej. Podłączę się pod temat. Jakie klocki polecacie pod m615? Ważę niedużo (60kg), ale jeżdżę tzw. lekkie XC i bikepacking. Planuję zakupić tarcze SM-RT66 i dać na przód 180mm, a na tył 160mm. Myślałem nad tymi: https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/hamulce-rowerowe/klocki-okladziny/p,okladziny-hamulca-tarczowego-dca085-shimano-m666-m675-m785-m985-jagwire,360989.html i tymi (ze względu na ilość opinii): https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/hamulce-rowerowe/klocki-okladziny/p,okladziny-hamulca-tarczowego-dca016-shimano-deore-m515-tektro-jagwire,5250.html oraz tymi, ale nie wiem czy warto tyle dopłacać: https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/hamulce-rowerowe/klocki-okladziny/p,okladziny-d635-shimano-xtr-br-m985-xt-br-m785-koolstop,2886.html?_pli=e0a49f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 8 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Slx mam drugi sezon, jeżdżone w mrozie i nic im nie dolega. Nie wiem skąd ten pesymizm? M_9 To nie pesymizm tylko realizm. Jakbym popsul jeden zacisk to nie pisalbym ze "Shimano to kicha". Ale jesli mam kilkadziesiat zeszczanych od 355 do 980 osobistych i mase roznych w pracy to jak dal mnie cos jest nie teges. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi