Heskey Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Witam Szukam długich spodni kolarskich na szelkach bez ocieplenia. Przeglądałem trochę oferty znanych mi producentów typu brubeck, berkner, endura, parę dużych sklepów internetowych ale trafiłem tylko na jedną niezbyt ciekawą sztukę z rogelli. Wcześniej zaryzykowałem i zamówiłem spodenki od chińczyka, ale wkładka wbija się dziwnie pod kątem w guzy kulszowe zamiast je podpierać i po 2h czuję się jakby mnie ktoś parę razy smagnął biczem. Może ktoś ma do polecenia jakiś model w granicach 300 zł albo zna inne rozwiązanie. Tego typu spodenki stosuję do jazdy o chłodnych porankach (5-6 stopni rosnące w ciągu dnia do 10-12) albo w bardzo gęstym zalesieniu z krzakami jeżdżącymi po skórze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 też ostatnio szukałem nieocieplanch kupiłem w sklepie cycleshop.pl w promocji Pearl Izumi model Select Thermal Cycling Bib Tight za 299zł teraz patrzyłem, ale już nie ma za to znalazłem je na allegro https://allegro.pl/listing?string=Select%20Thermal%20Cycling&order=m&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-uni-1-3-0222 bardzo fajne są, wygodne, i się nie zmechaciły po jednej przejażdżce tak jak Rogelli w opisie stało, że od 5-15 stopni, jeździłem w nich koło 10 i całkiem ciepło było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heskey Napisano 4 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Nikt więcej nie nosi takich spodenek ? Raven te, które proponujesz wydaje mi się, że są lekko ocieplane,a ja szukam czegoś z zerowym ociepleniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory34 Napisano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 Widziałeś te spodnie: http://www.sklep.bcmnowatex.com.pl/spodnie-dlugie-na-szelkach-z-wkladka-lafonte-czarne.html Niedawno też szukałem czegoś takiego(lycra bez ocieplenia) za wiele nie mogę o nich powiedzieć bo zrobiłem ze 4 jazdy ok 40-50 km i zrobiło się ciepło i przesiadka na krótkie. Sam materiał jest bez żadnego ocieplenia,wkładka LaFonte ok,szwy płaskie,więcej pewnie będę mógł powiedzieć na jesień.Jak za taką kasę jakość jest naprawdę bardzo Ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carrion Napisano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2017 Spodnie długie na szelkach z wkładką Record czarne Mam krótką wersję tych spodni i w końcu mogę powiedzieć, że trafiłem w sedno. O ich właściwościach jako długich spodni niestety nie wypowiem się, ale z czystym sumieniem mogę polecić tę wkładkę. Na chwilę obecną przeleciałem w nich jakieś 600 km i oznak zużycia i funkcjonalności nie stwierdziłem. Duży wpływ na to ma pewnie fakt, że nigdy nie prałem ich w pralce, tylko i wyłącznie ręcznie. Tak czy inaczej polecam i też przymierzę się do wersji z długimi nogawkami, ale to dopiero pod koniec sierpnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory34 Napisano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 @carrion powiedz jak zakończone są nogawki w tych krótkich spodenkach albo jak możesz wstaw fotkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carrion Napisano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Proszę. Zdjęcie niezbyt dobre, ale cóż. Na dole nogawek jest gumowy czy silikonowy pasek, który nawer nieźle trzyma je na swoim miejscu. Szwy praktycznie niewyczuwalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heskey Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Widziałeś te spodnie: http://www.sklep.bcmnowatex.com.pl/spodnie-dlugie-na-szelkach-z-wkladka-lafonte-czarne.html Niedawno też szukałem czegoś takiego(lycra bez ocieplenia) za wiele nie mogę o nich powiedzieć bo zrobiłem ze 4 jazdy ok 40-50 km i zrobiło się ciepło i przesiadka na krótkie. Sam materiał jest bez żadnego ocieplenia,wkładka LaFonte ok,szwy płaskie,więcej pewnie będę mógł powiedzieć na jesień.Jak za taką kasę jakość jest naprawdę bardzo Ok. Dzięki za propozycję. Zaraz skontaktuję się ze sprzedawcą i możliwe, że je zamówię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.