chinczyk69xd Napisano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 jeszcze jedno pytanie, jak bede z tym jezdzic to nic sie nie stanie? bezpieczne to jest? sorki za takie pytania ale jestem zielony w temacie amortyzatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1986 Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Witam, posiadam amortyzator SR Suntour Aion LO-R od giant trance 4 2018. Ostatnio go rozebralem, przeczyściłem i nasmarowalem. Jednak po zamontowaniu amortyzator nie pracuje. Blokada działa. Przy napompowaniu do 70 psi (moja waga 73kg ) w ogóle nie pracuje, nie ugina sie. Czy to jakiś problem z kartridżem? Konieczna wymiana czy też są one rozbieralne?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 1 Marca 2020 Udostępnij Napisano 1 Marca 2020 Czy kartridż rozbierałeś?? Bo jeśli nie to kartridż jest ok. Jeśli przed serwisem działał tobie a po twoim serwisie już działa lipnie to widocznie coś zmaździleś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epxc Napisano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Podepne się do posta. Mam podobny problem, nie działa mi blokada amortyzatora, ściągnąłem ten plastik z napisałem RSLO i próbuje wcisnąć ten pręt..no właśnie, próbuje, bo go nie idzie wcisnąć. Manetka działa, ostatni raz zablokowałem amor początkiem roku, wtedy wchodził z oporem. Jak zrobić, aby znów blokada działała? Nie widzę nalotu rdzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 Jeśli nie idzie wcisnąć tzn, że mógł ci się osad zrobic i sie zapiekło, Psiknik z góry WD-40, może pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epxc Napisano 1 Maja 2020 Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 9 godzin temu, ACTIVIA napisał: Jeśli nie idzie wcisnąć tzn, że mógł ci się osad zrobic i sie zapiekło, Psiknik z góry WD-40, może pomoże Psiknalem i dalej nic, nigdy nie było z tym problemu :/ nie mam zamiaru go rozbierać bo się na tym nie znam ani nie mam odpowiednich narzędzi do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Maja 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 Jeśli nie chcesz sam rozbierać i nie potrafisz to proponuję oddać do serwisu. Jeśli nigdy nie był robiony przegląd to może nie być czego zbierać w środku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epxc Napisano 1 Maja 2020 Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 Teraz, bogus92 napisał: Jeśli nie chcesz sam rozbierać i nie potrafisz to proponuję oddać do serwisu. Jeśli nigdy nie był robiony przegląd to może nie być czego zbierać w środku... Był robiony przegląd we Wrześniu, cały serwis amortyzatora + ogólny Od października rower stal w mieszkaniu do chwili obecnej, nagle ta blokada przestała działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Maja 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 To może coś zostało źle złożone i dlatego nie działa. Jeśli nie chcesz sam zaglądać a blokada jest niezbędna to tylko serwis wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epxc Napisano 1 Maja 2020 Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 Teraz, bogus92 napisał: To może coś zostało źle złożone i dlatego nie działa. Jeśli nie chcesz sam zaglądać a blokada jest niezbędna to tylko serwis wchodzi w grę. Po serwisie wszystko chodziło jak igła, w styczniu zablokowałem amortyzator za pomocą manetki i udało się, ale wchodzili z oporem, a teraz to tego prętu nie idzie wcisnąć. Rzadko korzystam z blokady amortyzatora no ale jednak chciałbym go naprawić bez ponoszenia kosztów, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 2 Maja 2020 Udostępnij Napisano 2 Maja 2020 Jeśli ten pręcik nie wchodzi ci gładko do środka to niestety lecz trzeba cie wymiana tłumika. Spróbuj jeszcze stuknąć z góry w ten pręcik młotkiem przez deskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epxc Napisano 3 Maja 2020 Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 15 godzin temu, ACTIVIA napisał: Jeśli ten pręcik nie wchodzi ci gładko do środka to niestety lecz trzeba cie wymiana tłumika. Spróbuj jeszcze stuknąć z góry w ten pręcik młotkiem przez deskę Zrobiłem tak jak mówiłeś, pręcik się schował... I nie idzie go wyciągnąć, eh jak uginam amor to wychodzi, ale nie idzie go złapać, a jak mi się raz udało to nie udało się go skręcić. nie wiem czy ma sens wymiany tłumika, najwyżej zakleje to klejem na gorąco i będzie atrapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 3 Maja 2020 Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Jeśli to i nie działa to tłumik masz do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi