MariuszKas Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Witam posiadam amortyzator SR SUNTOUR XCR32 RL-R 29", skok 100 mm, blokada w manetce (Giant 2016 Talon 29ER LTD) Popsuła mi się ta blokada czy jest zamknięta czy otwarta amortyzator się ugina, rozebrałem miejsce gdzie jest zamocowana linka tam uszkodzę nie widać. I tu pytanie z związku ze rower ma jeszcze miesiąc gwarancji warto to reklamować, boje się ze roweru nie będę widział z miesiąc a i tak wyjdzie ze to moja wina np. wjechałem w dziurę na zamkniętej blokadzie czy coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 2 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 rower ma jeszcze miesiąc gwarancji warto to reklamować, Jeżeli sam nie naprawisz to zdecydowanie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszKas Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Jutro zawiozę byle mi ten rower z miesiąc nie trzymali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Możliwe że uszczelka tobie w kartridżu poszła i olej wydostaje się na zewnątrz kartridźa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hszonszcz Napisano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Podepnę się pod temat. Mój uginacz to xcr 29 z blokadą i dźwignią na kierownicy. Po włączeniu blokady manetką amortyzator ugina się ale z duzym oporem. Bardziej tępo i płycej niż odblokowany. W innym rowerze mam xcm i tam po przestawieniu blokady na goleni amortyzator blokowany jest na dębowo. Z tym xcr-em tak ma być ? Rower nowy, wysiagniety z kartonu. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Czy dobrze naciagles linkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hszonszcz Napisano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Tak był zmontowany po przeglądzie 0. Linka po naciśnięciu dźwigni blokady chowa się na ok 0,5 cm. Wygląda jakby była na ciągnie ta ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Odkręć pokrywę na którym jest napis RSLO i parę razy uginaj amorek z naciśniętym tym bolcem wystającym. Wtedy zobaczysz czy blokada w pełni działa czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hszonszcz Napisano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Ok. Dzięki, dam znać Odkręć pokrywę na którym jest napis RSLO i parę razy uginaj amorek z naciśniętym tym bolcem wystającym. Wtedy zobaczysz czy blokada w pełni działa czy nieOdkrecilem, wcisnąłem trzpień, amorek ugina się ok 1 cm. Nie blokuje go całkowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 Tyle się powinien ugiąć. W większości tak jest. jeżeli ci manetka nie blokuje skoku tzn że coś masz żle ustawione przy pokrywie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hszonszcz Napisano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2017 To wszystko OK. Myślałem, że po zablokowaniu amorka ma być sztywno na dębowo. Tak mam w xcm-ie. Manetka blokuje skok, czyli jest ok. Dzięki serdeczne za rady. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszKas Napisano 14 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2017 Witam posiadam amortyzator SR SUNTOUR XCR32 RL-R 29", skok 100 mm, blokada w manetce (Giant 2016 Talon 29ER LTD) Popsuła mi się ta blokada czy jest zamknięta czy otwarta amortyzator się ugina, rozebrałem miejsce gdzie jest zamocowana linka tam uszkodzę nie widać. I tu pytanie z związku ze rower ma jeszcze miesiąc gwarancji warto to reklamować, boje się ze roweru nie będę widział z miesiąc a i tak wyjdzie ze to moja wina np. wjechałem w dziurę na zamkniętej blokadzie czy coś w tym st Reklamacje uznali dziś odebrałem rower przyczyna był pękniety kartridż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slovikos Napisano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 Oj to coś czuję, że mojego Talona też czeka wizyta w serwisie. Mam dokładnie takie same objawy. Po włączeniu blokady mogę nadal uginać amortyzator, chociaż stawia większy opór wtedy. Jak zrobię rundkę na zablokowanym amorze to po powrocie i tak mam ślady uginania się amora na połowie długości goleni. A myślałem że ten typ tak działa po prostu, że pracuję ciężej na blokadzie a nie zupełnie się blokuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 Ile juz masz ten amorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slovikos Napisano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 Od października 2016. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 Ściągnij pokrywę z napisem RSLO, naciśnij wystający bolec i wtedy zobacz czy blokada działa czy wciąż jest licho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszKas Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 U mnie jak byl zamknięty to sie uginał i sapał reklamacja niecałe 2 tyg trwała wiec tragedii niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2017 Przez to zawsze doradzam bezpośrednio do dystrybutora bo z 2 tygodni mógł by być jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slovikos Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Ściągnij pokrywę z napisem RSLO, naciśnij wystający bolec i wtedy zobacz czy blokada działa czy wciąż jest licho Zdjąłem kapsel od RSLO i po wciśnięciu bolca amortyzator się jednak blokuje. Czyli gdzie szukać problemu? W tym kapslu od RSLO? Obejrzałem ten kapsel od spodu i jest tam taki ścięty element, który ciągnie linka i wtedy on wciska ten bolce. Próbowałem naciągnąć linkę mocniej, jednak po założeniu kapsla z powrotem amortyzator znów się ugina mimo włączonej blokady., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Możliwe że śruba która trzyma kartridż z korkiem jest zbyt luźno dokręcona przez co ten bolec za nisko wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chinczyk69xd Napisano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Cześć skoro tu mowa o blokadzie to również sie podepnę. SR Suntour XCR 32 RL Coil (skok 100mm, blokada w manetce) Blokada skoku w manetce również u mnie nie działa, również z tym bolcem wciśniętym, gdzie szukać przyczyny? Rowerek niestety jest 3 miesiace po gwarancji. Naprawa jest opłacalna? czy lepiej może poszukać czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Masz regulacja tłumienia powrotu, czyi rebound? Czerwone pokrętło na dole amora? Miałem kiedyś sytuację (suntour oraz rock shox) że blokada nie chciała działać, pomogło ustawienie rebounda na max na plus, a potem już według uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chinczyk69xd Napisano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 rebound mam na górze, takie brązowe pokrętło, spróbuję i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chinczyk69xd Napisano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) przepraszam... sprawdzilem i nie mam wogole reobungu ;/ na lewej ladze na gorze mam tylko preload od dolu kazdej z lag mam tylko po srubce na imbusa 5mm Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez chinczyk69xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Nie opłaca ci sie serwisować . Kartridż kosztuje 189zł bez regulacji tłumienia a ok 450zł masz już nowy amorek lecz juz z regulacją tłumienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi