Skocz do zawartości

[rower] Kross level a6 lub inny do 2500zł

salamander

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem w trakcie zminiania roweru i zastanawiam się co wybrać.... z tego co widze najlepsza propozycja jest Kross level a6, aczkolwiek moge sie mylic. co byscie doradzili innego (do 2500zł)? dlaczego wybrac lub nie wybrac krossa? prosze o rady.

ps obecnie jezdze na Kelly's Salamander 05 [przód deore, tył lx, korba alivio, opony tioga psycho II, reszta oryginal] i moge przelozyc z niego cos do nowego roweru. oczywiscie chce kupic rower lepszy, ale ja k w przypadku krossa ktory ma z przodu alivio ewentualnie zamienie ja na deore z salamandera... Dlatego prosze to tez wziac pod uwage przy doradzaniu.

z góry dzięki :wink:

Napisano

a moze kupisz tylko rame i kilka rzeczy, ktore nie beda pasowaly z salamandra, plus jakis lepszy amor? reszte bedziesz sukcesywnie wymienial jak sie zuzyje.

Napisano

niestety nie moge tak zrobic, bo salamandra oddaje tacie, dlatego ewentualnie moge powymieniac czesci... a jak bym chcial skladac cos na poziomie krossa, albo lepszego to na pewno wyszlo by duzo wiecej...

Napisano

Level A6 jak za tą cenę to poważnie mało awaryjny i bardzo przyjemny rower. Co ważne - sprawdzony. Jeżdzi się na nim dobrze. Jak za tą cenę nie musisz szukać, bo myślę, że masz "wybrańca". Pozdrawiam !

Napisano

Wpisz w Wyszukiwarce "2500", zaznacz szukanie w dziale Rowery/Ramy i zobaczysz ile tematów wyjdzie... Poczytaj trochę...

Napisano
A moze na wiosnę zdecydujesz się na kelly'sa magica '07?? Zapowiada się fantastycznie: manitou slate, deore lx/ xt ritchey

tylko ciekawe ile on bedzie kosztował... :/

Napisano

Ja też tak sądze. Jeżeli wydaje się takie pieniądze to na najlepiej jest je zainwestować w "nowy" sprzęt. Roczniki 2006 są dla szukających okazji w tańszej półce rowerów. Jeżeli chcesz kupić rower ze średniej półki - to ja bym zaczekał na modele 2007. Pozdrawiam !

Napisano

Roczniki 2006 są dla szukających okazji w tańszej półce rowerów. Jeżeli chcesz kupić rower ze średniej półki - to ja bym zaczekał na modele 2007.

Sorry ale glupoty piszesz. Znakomita czesci nowych kolekcji rozni sie innym malowaniem ramy i kilkoma drobiazgami nie majacymi bezposredniego wplywu na jazde. Sa tez producenci zmieniajacy naprawde duzo (jak Kross) ale sa oni raczej w mniejszosci. Zreszta lepiej kupic rower z 2006 za 5k przeceniony na 3k niz nowy z 2007 za 3k.

Napisano

Sorry ale glupoty piszesz. Znakomita czesci nowych kolekcji rozni sie innym malowaniem ramy i kilkoma drobiazgami nie majacymi bezposredniego wplywu na jazde. Sa tez producenci zmieniajacy naprawde duzo (jak Kross) ale sa oni raczej w mniejszosci. Zreszta lepiej kupic rower z 2006 za 5k przeceniony na 3k niz nowy z 2007 za 3k.

Ja jestem tego samego zdania, dlatego przymierzam sie do zakupu teraz kiedy kosztuje on 600zł mniej. za 1950zł w przyszłym sezonie to nie wiem czy nawet a4 dostane...

Napisano

zgadzam sie z Xsystoff-em. Posiadanie bika zeszlorocznego to tylko i wylacznie oszczednosc. Na niczym sie nie traci a zyskuje znacznie na kasie. Jaka róznia, czy rower ma malowanie 07 i czy 06 ? zmiany w osprzecie jesli sa, to zwykle minimalne, bo producent musi swoje zarobic

• 2 lata później...
Napisano

Elo, mam możliwość kupna Krossa Levela A6:

http://www.kross.pl/573-g517-k2181-level_a6_v-brake.html

macie tam osprzęt i jeszcze rower z takim osprzętem za 1100zł:

Waga: 14 kg

Materiał ramy: aluminium

Widelec: SR Suntour XCM-HRL, blokowany manetką, 100 mm

Rozmiar: XL

Mostek: Zoom

Kierownica: Lee Chi HB-T305, szerokość 600 mm

Sztyca: Sunrun

Siodełko: Cionlii

Piasty: Joy Tech

Obręcze: Mach 1

Opony: Rubena Saurus 26x1.90

Manetki: SRAM X.5 Trigger

Przerzutka przód: Shimano Tourney TZ

Przerzutka tył: SRAM X.5

Dźwignia hamulca: Tektro TS-384A

Hamulce: Shimano M422, V-Brake

Korby: Truvativ IsoFlow, 44-32-22 z.

Środek suportu: Thun Jive

Pedały: Fei Min, płaskie

Łańcuch: KMC Z9000

Kaseta: Shimano Deore HG50, 11-32 z., 9 b.

powiedzieli mi że ten osprzęt jest lepszy niż A6, czy to prawda ?? bo ja się nie znam zabardzo B)

Napisano

Jeśli chodzi tylko o osprzęt to z pewnością Shimano Deore jest lepszy. Pierwszy osprzęt SRAM, jaki mógłbyś porównywać z Deore to X.7 B)

Napisano

Czekać. To co podałeś to okropny szajs w porównaniu do A6. Zupełnie inna klasa, nawet do A2 się nie umywa.

Napisano

Jakiego A6 w tym momencie warto wziać? Widziałem na allegro, że występują z różnymi wariantami osprzętu.. Co najkorzystniej brać za 1800zł, max 2k. ?

PS. Nie potrzebuję tarczówek, lepiej lepszy osprzęt..

Napisano

no jak kupiłem wczoraj tego za 2099 zł, z roku 2008, WYPAS, jak za ta cene, dostalem caly wyregulowany i cud i miód

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...