gosforth Napisano 1 Kwietnia 2017 Napisano 1 Kwietnia 2017 Jak w temacie - mozecie polecic naprawde dobra pompke do pompowania amortyzatora i dampera? Mam obecnie Giyo GS-01 shock pump i nie sposob ta pompka precyzyjnie napompowac amortyzatora - przy odkrecaniu wezyka z zaworu ta wewnetrzna iglica ciagle naciska na zawor tak wiec zawsze z amortyzatora ucieknie troche powietrza. Znacie jakas pompke ktora nie ma tej wady? Topeak PocketShock DXG widze dobrze oceniaja ludzie. Cos innego? Dziękuje za pomoc
Looser Napisano 1 Kwietnia 2017 Napisano 1 Kwietnia 2017 nie ma co przeplacac, kupiona 3 lata temu beto do dzis smiga bez problemu
schwinn0 Napisano 1 Kwietnia 2017 Napisano 1 Kwietnia 2017 Poszukaj na forum jest trochę opinii o pompkach beto niezbyt pochlebnych
ACTIVIA Napisano 1 Kwietnia 2017 Napisano 1 Kwietnia 2017 Od lat uzywam tylko GIYO. Mialem mnostwo pompek z beto i wszystkie mnie zawiodły
phoe Napisano 1 Kwietnia 2017 Napisano 1 Kwietnia 2017 przy odkrecaniu wezyka z zaworu ta wewnetrzna iglica ciagle naciska na zawor tak wiec zawsze z amortyzatora ucieknie troche powietrza. Ucieka z wężyka, Ta pompka jest dobra.
ACTIVIA Napisano 2 Kwietnia 2017 Napisano 2 Kwietnia 2017 Przy odkręcaniu to cieka ci powietrze nie z komory powietrznej natomiast resztę powietrza co jest w wężyku
gosforth Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Napisano 2 Kwietnia 2017 Dziekuje za zlote rady ale wiem lepiej skad powietrze ucieka.
phoe Napisano 2 Kwietnia 2017 Napisano 2 Kwietnia 2017 Ucieka Ci z wężyka, jak założysz 2-gi raz to możesz mieć kilka PSI mniej bo z widelca przechodzi do wężyka.
gosforth Napisano 3 Kwietnia 2017 Autor Napisano 3 Kwietnia 2017 Ucieka z zaworu. Jak pisalem; iglica wezyka jest zbyt wysunieta i naciska na zawor jeszcze zanim uszczelka zamknie uklad. To nie jest strata "kilku PSI". Jak w temacie; mozecie polecic jakies pompki, piszcie. Nie mozecie, nie piszcie cennych rad.
tobike Napisano 3 Kwietnia 2017 Napisano 3 Kwietnia 2017 Posiadam i polecam http://primal.pl/pl/p/Pompka-rowerowa-do-amortyzatorow-TOPEAK-Pocket-Shock-DXG/391 wykręcana iglica pozwala zachować ustawione ciśnienie http://primal.pl/userdata/gfx/9da2c845d76d9f89ca673d3d760cfbef.jpg
porcelanowy Napisano 3 Kwietnia 2017 Napisano 3 Kwietnia 2017 Powitoł Miałem i mogę polecić - giyo gs02 z poniższą końcówką: Ucieka za każdym razem taka sama ilość przy zakładaniu. Pozbyłem się niedawno z nie do końca racjonalnych powodów
Gość Napisano 3 Kwietnia 2017 Napisano 3 Kwietnia 2017 Przecież GIYO GS-1 jest identyczna, ma krótszy wężyk tylko
porcelanowy Napisano 3 Kwietnia 2017 Napisano 3 Kwietnia 2017 Powitoł W rodzaju końcówki magia a nie długości wężyka
Gość Napisano 3 Kwietnia 2017 Napisano 3 Kwietnia 2017 A jaka jest roznica? Moja GS-01 tez jest nakrecana i tez ma "wajhe" do wciskania zaworu.
Fenthin Napisano 3 Kwietnia 2017 Napisano 3 Kwietnia 2017 Nie mogę powiedzieć, że polecam Topeaka GXD, bo zbyt krótko ją mam ale po pierwszych paru użyciach jestem zadowolony. Manometr czytelny, ustalanie ciśnienia dokładnie. I malutka. Na minus jedna rzecz, trzeba się trochę więcej namachać w porównaniu do mojej poprzedniej Beto.
zajonc Napisano 30 Kwietnia 2017 Napisano 30 Kwietnia 2017 Może ktoś sie jeszcze wypowiedzieć o Giyo GS-01, dobre to to? zawór trwały czy badziew jak Beto MP-002 (wymieniałem już w niej zawór, ale znow sie spieprzył) zamierzam kupić teraz porządną pompke, a nie wyrób pompkopodobny:P
phoe Napisano 30 Kwietnia 2017 Napisano 30 Kwietnia 2017 Zawór masz cały stalowy, pompka tak samo, raczej ciężko coś popsuć używając ją do celów własnych, a nie non stop w serwisie. Ale jak Activia pisał że go nie zawiodła, to i da radę do celów serwisowych, w warsztacie co serwisuje regularnie amortyzatory.
ACTIVIA Napisano 30 Kwietnia 2017 Napisano 30 Kwietnia 2017 Co do pompek to już sporo firm miałem w reku i tylko polecam Pompki Giyo
zajonc Napisano 12 Maja 2017 Napisano 12 Maja 2017 na pewno kupie Giyo tylko mam pytanie czy to to 2w1 jest w miare dobre/trwałe/nie awaryjne? przydałaby mi się też manometr do sprawdzenia ile mam w oponie barów: http://allegro.pl/pompka-do-amortyzatora-kol-2w1-cordo-giyo-gs-41-i6690439895.html czy lepiej kupić Giyo samą do amortyzatorów:
Fenthin Napisano 12 Maja 2017 Napisano 12 Maja 2017 Lepiej osobny manometr do opon. Ten jest wyskalowany do ponad 20bar. W terenie jeździmy poniżej 3. Dokładność pomiaru leci na łeb, na szyję.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.