prafal Napisano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 Witam Rower Merida Matts TFS 100-V 2010r. Chciałbym wymienić amortyzator przedni w rowerze. Aktualnie siedzi tu chyba HCM v2? 100mm Wydaje mi się że stery ahead, rura 1 1/8 (chyba nie taperowana)... Budżet - rozsądny, około 500-600 zł (max 800). Chciałbym trochę w Cyklokarpatach postartować. Ważę 68kg Wolałbym nie kupować amora z tarczą, bo musiałbym wymieniać koło przednie i klamkomanetkę... A to w połączeniu z amortyzatorem wyjdzie już pewnie z 1000 zł.... czyli lepiej rower zmienić hehe Chyba że wykombinuję coś z kołem 27,5 lub sam nie wiem co... Zastanawiam się nad: 1) Rock Shox Tora 289 uturn 85-130mm (używany) 2) Jest fajny RS Sid do wzięcia, ale ma tarczę :/ 3) Manitou R7 4) Znalazłem też Suntour Raidon X3 AIR 26" V-brake NOWY 5) Tora 302 Myślę że wolałbym kupić fajną używkę <2kg dobrej klasy (Tora, SID, FOX) niż kolejnego ciężkiego kloca ze średniej półki... Tylko problemem jest 26" i v-brake... Masakra - wyboru prawie nie ma. Proszę o pomoc i o rady, co byście zrobili na moim miejscu?Dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prafal Napisano 3 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Znalazłem jeszczeRock Shox XC 30 za 650 zł, Judy III za 700 zł Tora TK za 800 zł ... ręce opadają. i RST Aerial za 680 zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.