Skocz do zawartości

[buty] sztywne buty MTB do 600 zł

olek123

Rekomendowane odpowiedzi

jesteś pewien że polecone przez kogoś buty będą wygodne?

od siebie polecę DMT Reflex ( był też jakiś model z klamrą ). poużywałem trochę i stwierdziłem że nie nadają się do użytku. ale były lekkie i bardzo sztywne. teraz pierwsze na co zwracam uwagę przy butach to wygoda

Cześć,

szukam butów MTB, jakie znacie najsztywniejsze do 600 zł? Podobają mi się nowe Shimano XC7, znajdę coś lepszego? Nie musi być to najnowszy model, może znacie sklep gdzie mają wyprzedaż, niekoniecznie w Polsce.

Do proponowanych Ci już butów NW dorzuciłbym Specialized Comp MTB. Mnie pasowały bardziej od NW, przy stosunkowo wąskiej stopie.

Pozdro Witek

Dzięki za wszystkie odpowiedzi,

jesteś pewien że polecone przez kogoś buty będą wygodne?

od siebie polecę DMT Reflex ( był też jakiś model z klamrą ). poużywałem trochę i stwierdziłem że nie nadają się do użytku. ale były lekkie i bardzo sztywne. teraz pierwsze na co zwracam uwagę przy butach to wygoda

przed zakupem (internetowym) oczywiście zmierzę w stacjonarnym ew. kupię z możliwością zwrotu,

Northwave Nirvana lub Scorpius 2. Generalnie buty z NW .

Northwave mają ciekawe buty ale niestety dla mnie są niewygodne,

Do proponowanych Ci już butów NW dorzuciłbym Specialized Comp MTB. Mnie pasowały bardziej od NW, przy stosunkowo wąskiej stopie.

Pozdro Witek

Spece mają index sztywności 6, to o 3 mniej niż Shimano XC7,

Ja mam takie z decathlon https://www.decathlon.pl/buty-na-rower-mtb-900-aerofit-id_8359142.html .
Podeszwa karbonowa, dwa pokrętła, mega sztywne. Mi udało się kupić zimą w promocji za 300 zł.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

szkoda, że już niedostępne, chętnie kupiłbym wersję niebiesko-czerwoną.

Northwave mają ciekawe buty ale niestety dla mnie są niewygodne,  

buty różnią się między sobą. starsze Aeratory mi nie leżały. najnowsze Extreme Tech Plus mi nie leżały. Extreme Tech okazały się idealne.

Mierzyłem Bonta Vapora Xc. sprawiał wrażenie bardzo sztywnego ale to model trochę ponad 600pln. 

przyjaciółka ma jakieś starsze Giro. podeszwa sygnowana przez Eastona- w ręku bardzo sztywna. 

szukaj DMT. może będą Ci pasować. na brak sztywności narzekał nie będziesz 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...