FrozenVodka Napisano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 Dzień dobry, chciałbym się Was poradzić w sprawie ramy rowerowej. Otóż niedawno otrzymałem w prezencie od przyjaciela bardzo fajny rower. A konkretnie Felt Q720 lekko używany. Niestety, kupował go pod siebie, a jest znacznie niższy ode mnie i wybrał ramę 17,5 cala. Problem w tym, że mam niestety 193 cm wzrostu i o ile na początku w drodze do sklepu wydawał mi się w miarę ok, to po wczorajszej zaledwie 10 km eskapadzie płakałem, a w szczególności mój kręgosłup :] Co zrobić w takiej sytuacji z wyjątkiem wymiany ramy, a w gruncie rzeczy samego roweru lub sprzedania go? Tak mi się bardzo podoba, że szkoda i też głupio przed przyjacielem Wszystko w nim mam wysunięte do maksimum, zmieniłem mostek ale i tak czuję się "nieco" ściśnięty, a dłuższe trasy to gehenna (( Do tego wszystkiego na zakrętach składa się gwałtownie jak Szpilka w ringu. Myślałem jeszcze o szerszej kierownicy żeby chociaż siłę nacisku rozłożyć nieco na boki, ale sam już nie wiem czy ładować się dodatkowo w następne koszta żeby na koniec okazało się że i tak nic z tego? Czy ktoś z Was ma podobny problem i jakoś względnie tanio go rozwiązał czy jestem skazany na sprzedaż/zamianę? Z góry dziękuję za podpowiedzi w sprawie ewentualnych modyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mageek Napisano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 wg. mnie to zbyt drastyczna różnica żeby dało się coś sensownego z tym zrobić. gdyby brakowało 1-2cm to mozna coś kombinować. Ale jak na każdej rurze brakuje Ci kilku cm to nie wróżę nic dobrego - nie tylko dla kręgosłupa , ale też dla kolan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 1 Kwietnia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 Wymiana ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FrozenVodka Napisano 1 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 Tego się obawiałem, że nikt mi nic krzepiącego nie powie Myślałem, że oddam małżowinie ale ona ma już dwa :] No nic, przynajmniej nie ma złudzeń. Już wiem co robić. Dzięki Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endrzer Napisano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2017 spróbuj kupić taką samą ramę felta i zamienić komponenty - może kolo się nie zczai starą sprzedaj aby śladów nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi