Dokumosa Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 I pewnie dlatego mają taką słabą sprzedaż a na większych imprezach zawodnicy omijają RockShox szerokim łukiem. Ja z kolei twierdzę, że w przypadku właśnie SIDa, Lyrika i Revela nie ma nawet cienia konkurencji w SR. Na każdym z nich zrobiłem po kilka kkm więc uważam, że coś tam wiem. I żeby nie było że jakiś uprzedzony jestem - obecnie jestem bardziej lub mniej szczęśliwym posiadaczem 5 rowerów z widłami SR (w tym Raidon, Aion, Epixon TR i stary Epixon XC a nawet XCR air ale jeździłem też sporo na Duroluxie i Axonie) i tylko 2 z RS i 1 z FOXem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 (edytowane) Panowie nie ma co bić piany , większość jeździ na tym co fabryka wpakowało do ramy a tam w "lepszych" rowerach najczęściej RS bo dla mniej świadomych klientów to jest produkt premium (bez względu na model) . Należy się tylko cieszyć z tego , że jest taki Suntour , który dla świadomego i liczącego swoje pieniądze użytkownika ma produkt o świetnej relacji cena/jakość jakiej RS czy Fox nie jest w stanie zaoferować (wielokrotność ceny katalogowej tych drugich nie idzie w parze z wielokrotnością "lepszości"). Edytowane 12 Maja 2017 przez gtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 (edytowane) RS/Fox ma dużą popularność, bo 95% droższych rowerów ma je jako OEM wstawione + dochodzi do tego marketing. To jest kwestia własnie marketingu i dogadania się z producentami rowerów, nic więcej. Ale prawda jest taka, że w cenie Lyrika itp są lepsze widelce, jak chodzi o zakup widelca jako widelca, a nie roweru z widelcem, wspomniany wcześniej własnie Bos, Öhlins, CC również wypuścił widelec enduro dobrze się zapowiadający. A Lyrik jest 2x droższy od Duroluxa, a podobno w cale on szału nie robi jak chodzi o pracę... + Duroluxa można łatwo modować na wiele sposobów. I to u autoryzowanego przedstawiciela bez utraty gwarancji. Edytowane 12 Maja 2017 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 @gtb: chylę czoła przed suntourem bo widać, że mają ambicję i jest coraz lepiej a ceny w miarę udaje im się trzymać w granicach rozsądku. I sam jestem chodzącym przykładem, że w PL realiach zwykle decyduje grubość portfela. Jednak jeszcze trochę będzie musiało wody w Wiśle upłynąć a SR będzie musiał się jeszcze trochę postarać zanim uznam SR za alernetywę a nie kompromis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiPl01 Napisano 13 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Ale sie spam pod tematem zrobil. I tak juz kupilem inny rower wiec dziekuje za odpowiedzi ale jak chcecie to sie kloccie co jest lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HESHER Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 (edytowane) pytales o rade no to udzielilem wrecz odradzilem kupno z wytartymi lagami , gdyby byl serwisowany prawidlowo i dosc czesto, bo zapewne do rekreacyjnej jazdy nie byl uzytkowany tylko katowany na zjazdach to by bylo ok. do suntour Rux takie lagi dwie to koszt 800zł. do rockshocka nie mam pojecia Edytowane 13 Maja 2017 przez HESHER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi