MatiPl01 Napisano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 Witam! Od jakiegos czasu szukam roweru do dh. Znalazlem taki: https://www.olx.pl/i2/oferta/trek-session-fr88-dh-fr-CID767-IDla0ku.html#:3836334375 Jedyny problem to przetarta lewa laga i malyodprysk. Podobno nie przeszkadza to w jezdzie ani nie cieknie. Nie wiem czy oplaca sie ryzykowac bo rower fajny w dobrej cenie. Moge wkleic zdjecie ale prosze mnie poinstruowac jak bo po raz 1 jestem na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiPl01 Napisano 1 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 Prosze o szybka odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HESHER Napisano 9 Maja 2017 Udostępnij Napisano 9 Maja 2017 kolego odpowiedź na to masz w filmiku, bo zapewne ten BoXXer to RC i dlatego ma wytartą lage, mysle ze nie warto w to wchodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 10 Maja 2017 Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 Właśnie takie są efekty braku serwisu zerowego amora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HESHER Napisano 11 Maja 2017 Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 (edytowane) Pan Piotr z ACTIVIA też mi to mówił, każdy nowy amor musi przejść serwis zerowy tzw przed pierwszym użytkowaniem, dlatego jak u niego kupisz Suntour'a to na 500km jest spokój, a zauważyłem to po swoim coraz mniejsze smarowanie górnych lag Edytowane 11 Maja 2017 przez HESHER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzikiChomik Napisano 11 Maja 2017 Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Mimo wszystko lepiej nie porównywać Boxxer'a to takiego szrotu jak santur... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 11 Maja 2017 Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Szkoda tylko że to boxxer ma przetartą lagę a nie ten szrot santur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzikiChomik Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Skoro ktoś nie zapoznał się z instrukcją obsługi to nic dziwnego, że zniszczył sobie amortyzator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HESHER Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 dziki chomik kup sobie nowego duroluxa to bedziesz wiedzial ze nie warto przeplacac za rockshox'a, chodzi miodnie i mozna kombinowac na wszelkie mozliwe sposoby z jego kompresją i spreżynami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzikiChomik Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Przerabiałem ich amortyzatory - powinni się ograniczyć do montowania ich w marketowcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Tak też robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HESHER Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 nigdy nie kupilbym rockshocksa za 5000zl jak moglem kupic za 1300zł duroluxa sory kolego ale taka prawda a dziala miodnie jak chce to jest plushowy a jak chce to moze byc twrdszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 (edytowane) A ja wymieniłem mega sprzęt Rock Shox Reba na syf od sruntoura i jestem zadowolony że już nie mam tego ścierwa Reby. Już pominę fakt że mega wideł Reba 2x straciła powietrze do 0 wywalając uszczelkę kurzową do góry. Edytowane 12 Maja 2017 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Są tacy co za cały rower więcej niż 1000zł nie dadzą ale i całkiem pokaźne stadko takich co kupią wideł RS za 8k a żadnego SR kijem nie dotkną. I każdy z nich będzie przekonywał do swoich racji. IMHO SRy mają pewne przypadłości przez które zasłużyły sobie na miano widłów marketowych (jednorazowe, nierozbieralne tłumiki w wielu modelach, brak kąpieli olejowej, słabej jakości uszczelki kurzowe, relatywnie słabe ślizgi, brak powietrznej komory negatywnej...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 A czego ty oczekujesz od widelca za 200-300zł? W cenie takiego śmieciowego Recon'a jest mega wideł Epixon/Axon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 A są też tacy którzy mają fioła na punkcie marek. Wszystko i tak zależy od tego kto jedzie, bo jak ktoś nie ma formy to nawet najlepszy amor mu nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Czy tego chcesz czy nie obecnie Suntour wciąga nosem RSa w kategorii cena/jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 (edytowane) Sorry ale nierozbieralny tłumik (jak i wszystkie pozostałe przypadłości) spotykamy np. w epixonie xc, który raczej nie kosztuje 300zł. Poza tym na tym rynku jest tyle oszołomów, którzy są w stanie wydać 1k zł za 100g masy mniej że cena widła bywa czynnikiem trzeciorzędnym. Edytowane 12 Maja 2017 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Epixon XC to 950zł, który wideł od RS za tyle kupisz mający sztywną oś, tapetową główkę + regulacje wolnej kompresji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Jak wspomniałem wyżej - dla wielu cena nie jest czynnikiem krytycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 No to masz Axon'a w różnych wersjach, a w cenie takiego Pike/Lyrik RCT3, jest Bos Deville, który go wciąga jedną dziurką w nosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 Sorry ale nierozbieralny tłumik (jak i wszystkie pozostałe przypadłości) spotykamy np. w epixonie xc, który raczej nie kosztuje 300zł. A co RS ma do zaoferowania w tym przedziale cenowym? XC32 Air (2,2 - 2,3kg)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 (edytowane) XC32 Air na stalowych goleniach bez anody, pro wideł, brać w ciemno! ps, dwa i pół kilo jak już. Edytowane 12 Maja 2017 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 OK, SRy są budżetowe. I co z tego? Niektórzy mają potrzebę/kaprys wydać 2k EUR na amor i SR im tego nie da Nie patrzcie na rynek rowerowy przez pryzmat własnych czy też polskich możliwości nabywczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 12 Maja 2017 Udostępnij Napisano 12 Maja 2017 RS poza swoim SID, nie ma nic co jest warte zakupu i kosztuje 1-2k euro, bo jest tam choćby Bos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi