Skocz do zawartości

[ Kierownica] Lekka kierownica XC ( 680- 700mm)

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Posmarowane po prostu zaczęły strzelać później niż na sucho  :thumbsup:

Napisano

orzesz... 

Patrzyłam na kierownice z biosternu- koryak'a prostego. Ja go miałam, ten rozmiar 720 przycięty do 700 i bardzo żałuje że spuściłam. Fajna kierownica, wtedy zamawiałam od jakiegoś sklepu z wyprzedażami duzymi dałam z przesyłką 100zł. Warto rozważyć w razie czego. Ma dobrą wagę (wiarygodną) jest miła w dotyku (odczucia w jezdzie)  i wykonaniu. 

Powiem że w porównaniu z 'małpiatką' od eastona niestety.. stety wypadła lepiej (jesli chodzi o tłumienie np) Easton wygrywał tylko dobrym lekkim gięciem którego wtedy potrzebowałam. 

Jesli potrzebujesz czegoś solidnego i lekkiego w razie czego- warto. 

Napisano

Aktualnie mam Authora:

680mm, 265g

Także szukam czegoś sporo lżejszego, w innym przypadku to nie ma sensu za bardzo  :sweat: Tego Koryaka ktoś wrzucał na wagę na forum, niestety wychodzi coś około 260g.

Cały czas też zastanawiam się nad Alu vs Carbon. "Markowe" kierownice karbonowe wcale nie są dużo lżejsze od cieniowanych aluminiowych a jednak mam obawy co do uszkodzenia np w przypadku "gleby"

Co to za sklep ( biostern) ? Mają dość atrakcyjne ceny ale nigdy o nim nie słyszałem.

O jakim Eastonie piszesz? Mi się podoba EA70 650mm

Napisano

https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/kierownice-rowerowe/mtb/p,kierownica-ea50-riser-monkey-bar-31-8x685mm-czarna-easton,30128.html

o taka była moja. 

a Biostern to fajny sklep koło Krakowa- Częstochowy (?) gdzie mają ceny np accentowskich komponentów jak hurtownie. Jedyny sklep gdzie upolowałam swoją Pikę :)

Koryak jest jeszcze w rowerturze.com za 149zł. Ja swojego ciachnełam i wyszło mi te 200gr. Seryjnie w tej długości wychodzi tak jak ktoś napisał. (ale musiał mieć cieżki egzemplarz, u mnie wyszło 720mm na ok 230gr) - dodaję że piszę o FLAT a nie low rise :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...