koral00 Napisano 31 Marca 2017 Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Chcę kupić nowy amortyzator do treka. Zdecydowałem się na Rox Shox Paragon ale dowiedziałem się o koszty serwisu tegoż - ok 400zł co 100h (w harfie) albo ok 600zł w sklepie koło mnie. To przy moim jeżdżeniu byłoby 3-krotnie w ciągu roku, czyli w zasadzie lepiej olać serwisowanie i kupowac nowy widelec jak przestanie działać Jak wyglądają koszty serwisu dla innych amortyzatorów (co ile godzin / km) ? SR SUNTOUR NRX-28Marzocchi-TXCRST VOGUE AIR 60mm (ludzie chwalili za pracę, ale wile osób ganiło je za luzy i wycieki oleju) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 Zalezy takze gdzie kupujesz. Kazdy serwis ma swoje ceny. Ja oferuje serwis dla swoich klientow w kwocie ok 50zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 Do zastosowań amatorskich to polecam SR Suntour a jako sprzedawcę kol. Activia. Jak sam widzisz jest równica i w cenach i w podejściu do klienta. P.S. Obejrzałem sobie cennik tej Harfy, skoro taka duża różnica w serwisie amortyzatora. No, no. Jestem pod wrażeniem. Tam to musi być wysoka jakość świadczonych usług. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2017 Pytanie co wchodzi w skład serwisu. Znalazłem w ogólnej rozpisce RS takie info: Każdorazowo po przejechaniu 100 godzin Zmień płyn w układzie amortyzującym. Jeżeli tylko smarowanie za 400 zł to strasznie drogo, natomiast jeżeli wchodzi w to wymiana uszczelek, tulejek itd ( w cenie) to jeszcze jako tako. Chociaż i tak prawdę mówiąc to ceny mają z kosmosu. Tylko kto wymienia tuleje i uszczelki co 100h? Regulacja sterów: 15 zł- też niezła cena jak za poluzowanie 2 śrub, dokręcenie Top Capa i ponowne dokręcenie 2 w mostku. Prawdę mówiąc, coś takiego jak wymiana oleju i nasmarowanie uszczelek przeciwkurzowych zrobisz sam, zwłaszcza że RS ma bardzo szczegółowo opisane gdzie i ile oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.