Skocz do zawartości

[Licznik] Sigma BC1609

NorthAngel82

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem sobie i zamontowałem licznik Sigma BC1609 jednak zostały mi jeszcze dwie części, które nie wiem gdzie założyć i do czego służą. ?  Mianowicie jest to taka czarna linka do zapięcia (opaska) i taki czarny kwadracik mający na swym grzbiecie takie pół zaokrąglenie. Wygląda mi to na magnes. Tylko dziwne, że to w tym zestawie jest. Czy ktoś może mi pomóc ?

Wszystko mam założone i jak jest szprycha to też jest założony magnes. Tylko te dwie części zostały.

• Mod Team

Proszę bardzo - umieszczam zdjęcia tych dwóch części, które mi zostały. Trochę nie wyraźne, ale widać o co mi chodzi:

1)  http://s5.ifotos.pl/img/BILD7773J_asqwasa.jpg

2) http://s5.ifotos.pl/img/BILD7774J_asqwaap.jpg

Zatem czekam na pomoc w tej sprawie.

Część na górze to najzwyklejszy zip.

ok, więc to "magnes" kadencji, 

żeby działał potrzebujesz kabelek (widać go na zdjęciu), który podłączasz do podstawki licznika (u góry tam gdzie są otwory)

nie sprzedaje się tego w zestawie z licznikiem, więc pewnie magnes dostał się przez przypadek do Twojego pudełka w sklepie czy cuś :)

raven powiedz mi proszę teraz, co ja mam z tym zrobić ? dokupić taki oddzielny kabelek i gdzie taki kupić ? musiałbym ten kabelek przylutować albo coś, żeby to działało. A ja nie umie czegoś takiego robić. Więc chyba zwine to poprostu do pudełka i nie będe używał. Będzie sobie to w pudełku leżało.

W liczniku mam ustawienia kadencji. Ale mi to nie działa. Czy jak ten magnes przyczepie tylko do roweru tą opaską zaciskową to będzie mi ta funkcja działać ? i gdzie ten magnes założyć ? w którym miejscu na rowerze ?

czujnik kadencji (w jakim tempie pedałujesz) działa na tej samej zasadzie co ten szprycha - widelec, tylko że montuje się go na ramie i korbie, 

żeby wszystko grało potrzebujesz jeszcze taki sam kabel jak ten co montujesz na widelcu, 

nie trzeba nic lutować, dedykowany do tego kabel sigmy ma przygotowane takie specjalne końcówki które wkładasz w podstawkę licznika

jak już pisałem wcześniej ten magnes musiał się znaleźć w Twoim pudełku przez przypadek, więc to olej :)

chyba że bardzo chcesz, to kup sobie taki zestaw jak podlinkowałem wcześniej

Jeśli masz na pudełku oznaczenia, że powinieneś mieć sensor kadencji - to dostałeś zdekompletowany zestaw. Jeśli nie masz, to dostałeś przypadkowo magnes na korbę.

A montuje się to tak, że na ramę w miejscu korby zakładasz sensor a ten magnes przyklejasz do kobry od wewnętrznej strony i licznik będzie pokazywał też funkcję z jaką kadencją jedziesz obecnie i jaką masz średnią. Ogólnie amator powinien kręcić 90, bo jest to najefektywniejsze. Sensor przydaje się na początku, bo jak już przyzwyczaisz ciałko do szybszego kręcenia to potem już samo będzie się kręciło odpowiednio.

cervandes na pudełku mam od boku 5 obrazków:

1) LCD BackLight

2) Two WheelSizes Ad Justable

3) Auto Ws Detect

4) Cadence Sensor

5) Battery Low Indication

Zdjęcia pudełka zrobiłem, ale coś nie wyraźnie mi aparat robi te zdjęcia, Czy powinien w moim pudełku z licznikiem powinien być sensor kadencji ?

Licznik kupiłem w ten piątek co był i zobaczyłem to wieczorem jak montowałem ten licznik. Czy w sklepie dadzą mi brakujące elementy ? czy już nic z tym się nie zrobi ?

1) http://s5.ifotos.pl/mini/BILD7790J_asqaarh.jpg

2) http://s2.ifotos.pl/mini/BILD7791J_asqaanh.jpg

3) http://s5.ifotos.pl/mini/BILD7792J_asqaaeh.jpg

W instrukcji obsługi mam 15 obrazków jak zamontować licznik i jak włożyć go do podstawki, ale o tym jak zamontować sensor kadencji nie ma nic.

A tu np. na tym filmiku instruktarzowym też nic nie ma o tym wspomnianego:

Mamy 2017 rok a Ty robisz zdjęcia jak w latach 50 ubiegłego wieku. Nic z nich nie wynika, nic nie widać.

Skoro masz oznaczenie, że w pudełku jest sensor kadencji to jak myślisz, powinien w nim być? A co do sklepu  - to ja mam decydować co ma zrobić sklep w którym kupiłeś licznik? Człowieku, z problemami przychodź na forum, zawsze otrzymasz pomoc ale weź się nas nie pytaj o rzeczy, które powinieneś robić i wiedzieć samodzielnie!

znalazłem pudło z tego licznika,

miałem taki sam, to jest tylko wypis funkcji, a nie zawartość pudełka

pewnie gość w sklepie pokazywał klientowi jak to działa czy cuś i jak zawijał sprzęt z powrotem, to mu się pudła pochrzaniły

zawsze możesz iść do tego sklepu i zapytać co nie ? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...