pw_ Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Witam! Mam pewny dylemat... zabieram sie do kupna plecaka na laptopa, ale do szkoly mam dosyc daleko i przez miasto smigam na rowerku, od pewnego czasu zastanawiam sie rowniez nad zakupem plecaka na rower, takiego w miare wytrzymalego, nieprzemakalnego i z dobra wentylacja na plecach. Chciałby sie dowiedziec, czy ktos spotkal sie juz z jakims kompromisowym rozwiazaniem. Potrzebuje czegos w czym bezpiecznie bede mogl przewiezc laptopa, a po zejsciu z roweru nie miec wielkiej mokrej plamy na plecach, a zarazem czegos co by sie nadawalo na wypady rowerowe (juz bez laptopa). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Jedynymi takimi plecakami jakie znam są Scott Subway i Scott PodPack. Subway - 25L plecak. Cordura/Poliester. Cena katalogowa 279.95zł PodPack- 20L plecak. 600D Poliester. Cena katalogowa 259.95zł Żadnego nie testowałem wiec nic o nich nie mogę powiedzieć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszeczek Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Jeśli chcesz włożyć do plecaka sam laptp, to 20L starczy, jeśli w torbie, to 25L może być mało. Wodą się nie przejmuj, bo po pierwsze nie ma czegoś takiego jak nieprzemakalny materiał, chyba, ze mówimy o gumie czy worku plastikowym. Najlepsze materiały to Cordura i w to wbym wchodził - cały plecak z cordury, a nie wzmacniane miejsca tylko. Np. coś takiego, tyle, że najmniejszy ma 27L - przyda się gdy oprócz laptopa będziesz chciał włożyć coś jeszcze. Ja swojego lapa noszę w torbie i plecaku takim, tyle że w odmianie 35L - idealnie na lapotpa, jakieś papiery i kanapkę z piciem. Jedno co, to to, że nie jeżdżę z laptopem na rowerze - codzienny dojazd 60km - i nie powiem trochę się boję o elektronikę. Niby to laptop, ale na rowerze mocno trzęsie i częśtotliowść jest jakaś taka, że bałbym się. Zrobiłem to raz i więcej nie zrobię ALe ogólnie wolfganga polecam jako alternatywę dla produkcji zachodniej - a suche plecy to będziesz miał, ajk się zaopatrzysz w dobrą kurtkę i odzież termoaktywną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uel Napisano 3 Października 2006 Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Do swojego laptopca używam plecaka Jack Wolfskin Berkeley, 30 l, 2 komory + kilka kieszeni. Sprzęt razem z torbą i przyległościami mieści się w jedne komorze, więc do dyspozycji pozostaje jeszcze całkiem sporo miejsca Tylko z tą plamą na plecach może być problem, ale cudów nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.