pmarszal84 Napisano 29 Marca 2017 Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Witam ile ma wynosić odległość pomiędzy górnym koleczkiem wózka a duża koronka kasety w napędzie 1x11? Chodzino regulacje tzw srubki B. Gdzies wyczytałem że w sramie gx bo takiego posiadam ma to być aż 15mm. Może ktoś to potwierdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Tak, dokładnie 15mm. https://www.sram.com/service/sram/258,381 Instrukcja "User Manual 1X MTB Derailleurs (3.41 MB)" 15 strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikehunter.pl Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Z instrukcji SRAM wynika że "XG-11xx 1x11 15 mm", więc można to spokojnie tak ustawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmarszal84 Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Dla potomnych. Dowiedziałem się że ma być 15mm ale na ugietym rowerze jeśli chodzi fulla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuczy Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 ja mam pytanie, nie związane z tym tematem za bardzo, ale skoro jakiś już jest o przerzutkach... To mnie nurtuje od dosyć dawna, może głupie, ale nie mogłem się powstrzymać... Czemu w przerzutkach kółeczka mają fabrycznie jakieś marne łożyska ślizgowe? W mojej alivio, jedna ma jakieś tam łożysko ślizgowe- czyli kółeczko ma wbity metalowy pierścień i obraca się on na metalowym trzpieniu z otworem, drugie kółeczko jest całe z plastiku i obraca się na takim samym trzpieniu jak pierwsze. Chodzi o to, że to się nie zapycha brudem? O koszty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weland Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 @@Borsuczy, Chodzi o to, że to się nie zapycha brudem? trzeba kółka po prostu czasem przeczyścić ja je też zawsze wymieniam podczas wymiany korby i kasety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imar Napisano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Przecież wszystkie wyższe modele posiadają kółeczka na łożyskach maszynowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.