gloria111 Napisano 29 Marca 2017 Napisano 29 Marca 2017 Witam, ortopeda przypisał mi wkładki do butów korygujące pronację. Jest w nich dość wysoka pięta. Jeżdżę w butach spd i spd-sl. Na razie przejechałem kilka odcinków po kilkadziesiąt kilometrów ale komfort jazdy zdecydowanie się zmniejszył. Podczas jazdy odczuwam ból w kostkach po zewnętrznej stronie i dyskomfort w kolanach. Miał ktoś podobny problem? Coś pokombinować z ustawieniami pedałów i siodełka?? Pozdrawiam Patryk
diarem Napisano 29 Marca 2017 Napisano 29 Marca 2017 Sprawdź http://superfeet.pl Customowe wkładki robią robotę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
gloria111 Napisano 29 Marca 2017 Autor Napisano 29 Marca 2017 Sprawa wygląda tak, że wkładki robione na miarę tzn po zeskanowaniu stopy już mam. Tylko jazda w nich jest problematyczna. Stopa jest inaczej ułożona, cały układ ruchu jest inny. Kolana, biodra etc.
diarem Napisano 29 Marca 2017 Napisano 29 Marca 2017 Masz wkładki od ortopedy czy wkładki custom robione typowo na rower które tez pomagają niwelować pronacje? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
gloria111 Napisano 29 Marca 2017 Autor Napisano 29 Marca 2017 Wkładki są od ortopedy z przeznaczeniem chodzenie/bieganie. Do butów na rower pasują idealnie tyle że komfort nie jest już idealny. Noga pracuje inaczej. Wcześniej miałem rower ustawiony pod jazdę bez wkładek i wszystko było w porządku. Ale ortopeda zauważyl u mnie te wadę i zalecił wkładki i ich używanie również do jazdy na rowerze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.