Skocz do zawartości

[regulacja przerzutki tylnej] ocieranie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam problem taki, że... śrubę "L" już mam dobrze wyregulowaną (zębatka mała prosto nad największą zębatką z tyłu), ale śruba "H" to czarna magia... problem jest widoczny w 3 najwiekszych przerzutkach (najmniejsze zębatki). Gdy łańcuch jest na najmniejszej i reguluję , by łancuch nie ocierał o wcześniejszą zębatkę, to zaś jak zmienie bieg jeden do tyłu to nie przechodzi, a jak wyreguluję na tym jednym biegu do tyłu, to zaś ociera mi na największym biegu,... eh proszę by ktoś to zrozumiał. Rower to Kross Vento 3.0  2016, nowy, jeżdżony 3 razy.

Napisano

To się ma nijak do tego co napisałem, bo jak mówie... z przodu mam dwójkę (czyli max w szosowym), a z tyłu 2 największe więc kąt nie jest taki duży....

Napisano

Śruby L i H służą do regulacji przerzutki w skrajnych położeniach , do regulacji poszczególnych biegów służy naciąg linki (baryłka przy manetce ).

Napisano

Dobra... pobawiłem się i jakoś to brzmi, ale teraz drugi problem... czym może być spowodowane takie bicie, jakby "pociąg po torach jechał"? 

myślę, że jest to słyszalne.. coś w kole.
Napisano

A dobrze przeciągnąłeś łańcuch przez wózek? Daj zdjęcie z boku przerzutki.

Najlepiej zdejmij łańcuch - wtedy będzie 100% pewności czy problem jest w kole czy napędzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...