aekitea Napisano 28 Marca 2017 Napisano 28 Marca 2017 Hej! Szukam chętnych na przejazd szosą (ew. nie - szosą) na trasie Świnoujście - Hel. Jestem z Poznania, lat ok. 30. Cytuj
Maniek1324 Napisano 3 Kwietnia 2017 Napisano 3 Kwietnia 2017 Witam! Czy ten przejazd wybrzeżem jest aktualny? Wyklarowala sie już jakas ekipa? Pozdrawiam Cytuj
aekitea Napisano 3 Kwietnia 2017 Autor Napisano 3 Kwietnia 2017 Ekipa się zbiera. Przypuszczam, że celem łatwiejszego znalezienia osób trzeba będzie z góry narzucić termin lub ew. wziąć ad hoc 2(3) dni wolnego i z weekendem będzie 4(5) dni w trasie:) Witam! Czy ten przejazd wybrzeżem jest aktualny? Wyklarowala sie już jakas ekipa?Pozdrawiam Albo nawet na tydzień pojechać, do ustalenia! Ekipa się zbiera. Przypuszczam, że celem łatwiejszego znalezienia osób trzeba będzie z góry narzucić termin lub ew. wziąć ad hoc 2(3) dni wolnego i z weekendem będzie 4(5) dni w trasie:) Cytuj
BikeManiaczek Napisano 6 Kwietnia 2017 Napisano 6 Kwietnia 2017 Hej, ja bardzo chętnie pojadę! Rok temu planowałem taką wyprawę ale nie udało się... Napisałem do autora wątku PW. Cytuj
staryJanek Napisano 6 Kwietnia 2017 Napisano 6 Kwietnia 2017 nie chce mącić w tytule masz Hel Świnoujście a w pierwszym poście Świnoujście Hel to w którą stronę jedziesz ? lepiej według mnie jechać z Helu do Świnoujścia. z lewej na prawą wszyscy jada a z prawej na lewo chyba tylko ja jechałem. Ze Świnoujścia ponoć jedziesz z wiatrem który ma wiać z zachodu chyba dla tego luszdzie wybierają taką opcję a prawda jest taka że zawsze jest pod wiatr ( jechałem rok temu ). . I właśnie ci ludzie jadący z naprzeciw mówili mi jak wyglada droga przede mną, a wyglądała różnie po obfitych opadach deszczu a czasami braku ścieżki rowerowej R 10 .ps. odradzam jazde tylko po czarnym - droga piękna ale dla samochodów. Brak pobocza i bardzo szybki ruch samochodowy.pozdrawiam i zapraszam na kawę ..( mieszkam po drodze ) Cytuj
aekitea Napisano 7 Kwietnia 2017 Autor Napisano 7 Kwietnia 2017 @StaryJanek Będziemy jechać po jak to określiłeś - czarnym, bo jedziemy szosówką, widziałeś kogoś kto szosówką jedzie po lesie? nie chce mącić w tytule masz Hel Świnoujście a w pierwszym poście Świnoujście Hel to w którą stronę jedziesz ? lepiej według mnie jechać z Helu do Świnoujścia. z lewej na prawą wszyscy jada a z prawej na lewo chyba tylko ja jechałem. Ze Świnoujścia ponoć jedziesz z wiatrem który ma wiać z zachodu chyba dla tego luszdzie wybierają taką opcję a prawda jest taka że zawsze jest pod wiatr ( jechałem rok temu ). . I właśnie ci ludzie jadący z naprzeciw mówili mi jak wyglada droga przede mną, a wyglądała różnie po obfitych opadach deszczu a czasami braku ścieżki rowerowej R 10 .ps. odradzam jazde tylko po czarnym - droga piękna ale dla samochodów. Brak pobocza i bardzo szybki ruch samochodowy.pozdrawiam i zapraszam na kawę ..( mieszkam po drodze ) Cytuj
staryJanek Napisano 8 Kwietnia 2017 Napisano 8 Kwietnia 2017 (edytowane) w pierszym poscie napisałeś "szosą (ew. nie - szosą )" więc odniosłem się do tej cześci raczej NIE SZOSĄ .nie chodzi mi szosą po lesie latać, ale wzdłuż lini brzegowej jest R10 w ogromnej części utwardzona różnymi nawierzchniami ( kostka , asfalt, kamienny bruk)no ... tylko nie mów ,że jedziesz drogą 213, jest delikatni mówiąc nie fajne. ( znam to z autopsji ). Pojedziesz , wrócisz i sam się przekonasz . Generalnie polecam właśnie tą R10 .Ale to Ttwoja wycieczka Twoje plany więc zrób jak sobie to wymyśliłeś bo najważniejsze jest to żeby był SUPER WYJAZD . Pozdrawiam i have fun Edytowane 8 Kwietnia 2017 przez staryJanek Cytuj
aekitea Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Napisano 8 Kwietnia 2017 Nie ma co się kłócić, trasa będzie raczej ciągle asfaltówką Cytuj
staryJanek Napisano 8 Kwietnia 2017 Napisano 8 Kwietnia 2017 ale wżyciu nie mam zamiaru sie kłócić . wręcz przeciwnie zapraszam na kawkę Mówię tylko co myślę, bo przejechałem tę trasę kilka razy Władysławowo- Anklam i z powrotem ścieżkami rowerowymi i asfaltem- droga główną(213) , jaki po prostu od wiochy do wiochy często kiepskim asfaltem.I powiem, że w moim rankingu tej trasy wygrywa R10 Jednak nie jechałem nigdy szosówką. Pozdrawiam Cytuj
garuda Napisano 27 Kwietnia 2017 Napisano 27 Kwietnia 2017 Doczepiam się do wątku. W najbliższy poniedziałek (czyt. 1-ego maja) wyruszam z kompanem z Gdyni docelowo do Świnoujścia - trasa turystyczno-krajoznawcza z noclegiem pod namiotem/ew. wynajem pokoju.Wiem że info znienacka, ale jeśli ktoś czyta i jest chętny to zapraszamy Cytuj
sstu Napisano 14 Lipca 2017 Napisano 14 Lipca 2017 Rowerzyści! Wyprawa już ruszyła? czy jest jeszcze w trakcie planowania? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi