kibolPS Napisano 28 Marca 2017 Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 cześć Wszystkim, to mój pierwszy post, więc jeśli coś jest nie 5 odnośnie regulaminu, czy coś to bardzo proszę o wyrozumiałość . jednak jeszcze bardziej proszę o pomoc w dwóch sprawach: 1.) bagażnik na rowery. planuję w najbliższym czasie zakupić bagażnik, żeby móc transportować dwa rowery, chciałem się poradzić i podpytać co byście sugerowali. samochód to Corolla IX E12 hatchback, dokładnie taka: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/46/Toyota_Corolla_rear_20080808.jpg niestety nie posiadam haka, na dachu też brak czegokolwiek (z reszta słyszałem, że opcja dachowa jest najgorsza dla rowerów), więc w grę wchodzi tylko coś na tylną klapę/drzwi. jakie są wasze opinie na tego typu bagarki, na co zwrócić uwagę przy zakupie i czy macie jakieś modele do polecenia. a może ktoś ma na sprzedaż? 2.) chcę do swojego ramblera 4.0 domontować rogi do kierownicy. czy takie zwykłe z decathlona dadzą radę, czy macie jakieś sugestie? jakie polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 28 Marca 2017 Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 ad. 1. kup bagażnik dachowy i uchwyty, daruj sobie te wynalazki na klapę bo 1. uszkadzają lakier, 2. nie tworzysz klapy jak masz rowery, 3. jest to mniej stabilne niż uchwyty dachowe. Ja wożę na dachu i nawet przy 160 km/h nie odleciały tylko kup belki dedykowane a nie uniwersalne. ad. 2. tak zwykłe z deca dadzą rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.