bosak Napisano 28 Marca 2017 Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Witam. Jestem na etapie poszukiwania roweroru. Znalazłem rower lecz posiada on luz w amortyzatorze, jak zacisnę przedni hamulec i poruszam rowerem do przodu to wyczuwam luz. Amortyzator firmy SR Suntour lecz modelu nie mogę oreślić, może ktoś ze zdjęcia rozpozna. Czy jest sens naprawiać czy wymienić ? Jak wymiana to na jaki model jakiś prosty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Marca 2017 Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Daj zdjęcia. Wszystkie niższe SR ( a jak pokazuje doświadczenie niektóre Raidony i Epixony też) posiadają mniejsze czy większe luzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosak Napisano 28 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Pisze na nim chyba CR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Marca 2017 Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Tam są pewnie tuleje ślizgowe z plastiku wsuwane w dolne golenie. Luz są od początku, wymiana może ale nie musi poprawić sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosak Napisano 28 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 (edytowane) Myślę że nowe amortyzatory nie mają takich luzów bo są one dość mocno wyczuwalne Edytowane 28 Marca 2017 przez bosak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Marca 2017 Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Masz Decathlon w okolicy? Jeżeli tak, podjedź i zobacz jakie luzy są w fabrycznie nowych SR niższych klas ( wlicza się w to XCR). Tak jak pisałem u mnie nawet w Epixonie jest mały luz. Ten typ tak ma, chyba że u Ciebie ewidentnie luz jest tak duży że koło "ucieka" podczas jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosak Napisano 28 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 A wogole naprawa tego luzu polegała u na wymianie tulei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Marca 2017 Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Jeżeli masz duży luz to wymiana tulei lekko pomaga, ale luzu się nie pozbędziesz. Gdybyś podał dokładny model ( zawsze możesz odczytać nr seryjny i wpisać na stronie Suntour'a) to można poszukać jak jest zbudowany i czy warto coś z nim robić ( i są dostępne części) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 28 Marca 2017 Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Tam nawet dobrych uszczelek przeciwkurzowych nie ma. Poniżej tuleja z tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi