AdaskoKross Napisano 27 Marca 2017 Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Zdecydowałem się na złożenie 1x9 w góry bowiem wcześniejsze pomysły szły w stronę 1x1 Ale to wszystko w imię prostoty bezawaryjności i przede wszystkim nie obijania łańcucha o ramę. Tak więc koledzy mnie wyjaśnili i podrzucili pomysł 1x9 tutaj pojawia się malusieńkie pytanie. Mianowicie przerzutka z systemem shadow nie wyklucza napie******ia łańcuchem o ramę. Pojawia się pewna koncepcja...Napinacz. Jednak z pieniędzmi bywa krucho i trzeba wydać jak najmniej. Stąd też przeszedłem na 1x1 po mieście ,a wypasiony łancuch c9 z nową kasetką tylko czekają w piwnicy na góry. Używane napinacze wahają się tak od 60 I takich szukam. Czy napinacz jedynie na dół łańcucha wystarczy,czy jednak będzie konieczna prowadnica.(mocowanie ISCG05) Np taki. https://www.olx.pl/oferta/napinacz-lancucha-specialized-na-dwa-blaty-CID767-IDk8d40.html#0376674f57 Czy jednak muszę zainwestować odrobinę więcej i kupić taki https://www.olx.pl/oferta/napinacz-e-thirteen-e-13-iscg-05-mozzart-truvativ-dartmoor-CID767-IDkP2D4.html#0376674f57 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 28 Marca 2017 Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Jeśli nie masz zębatki n/w to rozsądniejszy będzie napinacz z prowadnicą, która zapobiega spadaniu łańcucha. Ten specowy jest pod dwa blaty, czyli przerzutka trzyma łańcuch od góry. A teraz najważniejsze, uciągniesz w górach z blatu 32 na kasecie 12-36? Zakładam, że mniejszego blatu nie wsadzisz a kaseta, która leży w piwnicy to w najlepszym przypadku wspomniane 12-36 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdaskoKross Napisano 28 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 Siedzieć będzie z przodu 30 tył max korona 32.Kaseta nowa więc nie kupię 36. Czy uciągnę...Pewnie nie wszystko. Ale nastawiam się bardziej na zjazdy jak podjazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.